Hufvudstadsbladet

Aarnio i kanonform – ligger femma i skytteliga­n i SHE

Den finländska landslagss­pelaren Emma Aarnio öser in mål i svenska ligan.

- FILIP SAXéN 029 080 1372, filip.saxen@ksfmedia.fi

Emma Aarnios första säsong i SHE (svenska ligan) har fått en flygande start. 19-åriga Aarnio är inte bara sitt lags bästa målskytt i höst – hon är med och kämpar om tätplaceri­ngarna i skytteliga­n.

Aarnio har spelat sex matcher med VästeråsIr­sta i höst och stått för sammanlagt 33 mål. Det ger ett medeltal på 5,5 mål per match och Aarnio ligger på delad femteplats i skytteliga­n.

Aarnio fick en stark inledning på sin SHE-karriär då hon sköt sex mål i öppningsma­tchen mot Skara HF. I de följande matcherna har hon nätat 5 gånger (mot Boden), 3 gånger mot (IK Sävehof), 6 gånger mot (Höörs HK H65) och 4 gånger mot Lugi HF.

I den senaste matchen, mot Kristianst­ad HK i helgen, stod Aarnio för hela 9 mål. Hon satte segermålet 22– 21 med bara nio sekunder kvar på klockan.

Aarnio utmärkte sig också i Finlands landslag i höst då hon var lagets bästa målskytt under träningslä­gret i Ungern där Finland mötte Kroatien och Kina.

Aarnio och landslaget spelar VMkval mot Schweiz, Litauen och Färöarna i slutet av november.

Den före detta KyIF-spelaren flyttade till VästeråsIr­sta inför den här säsongen. Förra säsongen spelade

hon i Skuri IK. VästeråsIr­sta ligger på femteplats i tabellen efter att ha samlat åtta poäng på de sex inledande matcherna.

 ?? thoMas sundströM ?? Emma Aarnio ligger femma i skytteliga­n i SHE. Foto: KsF Media arKiv /
thoMas sundströM Emma Aarnio ligger femma i skytteliga­n i SHE. Foto: KsF Media arKiv /

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland