Hufvudstadsbladet

Jac Karlsson lämnar Holstebro

Jac Karlsson lämnar sitt danska lag TTH Holstebro efter den här säsongen.

- FILIP SAXéN 029 080 1372, filip.saxen@ksfmedia.fi

Jac Karlsson har spelat i Danmark sedan 2010 och i TTH Holstebro de senaste fyra säsongerna. Men efter den pågående säsongen lämnar han sitt danska lag. Om det blir en fortsättni­ng i Danmark eller om han flyttar tillbaka hem till Finland är för tillfället oklart.

– Jag känner att jag fortfarand­e har mycket att bidra med och jag är öppen för de flesta klubbar men samtidigt måste jag tänka på familjen. Vi har en pojke som precis börjat skolan och för hans skull vill vi inte flytta så mycket i Danmark eller utomlands, säger Karlsson i en intervju på sin danska klubbs hemsida.

Det öppnar för en flytt tillbaka till Finland – speciellt då huset i Karis ska stå klart i vår. Karlsson lämnade BK-46 efter bronsvåren 2007 och har sedan dess spelat i norska Runar IL, i danska Mors-Thy och så TTH Holstebro.

– Vi har inte bestämt om vi flyttar hem efter den här säsongen eller om ett eller två år. Men jag är redo att fortsätta spela handboll på den här nivån och vi undersöker vilka alternativ det finns, säger han till klubbens hemsida.

Med andra ord är det helt öppet var 32-åringen spelar nästa säsong. Det enda som är klart är att det inte blir i den nuvarande klubben.

Sedan 2013 har Karlsson tackat nej till landslagss­pel. En eventuell flytt tillbaka till Finland och Karis kunde också öppna dörren för en comeback i landslaget även om Karlsson under sina år borta från landslaget riktat en del kritik mot hur verksamhet­en sköts i Finland.

– Här ringer landslagst­ränaren eller någon annan från förbundet upp och frågar spelaren ifråga. Men det är kanske dumt att jämföra danska landslaget med det finska, det är lite större fokus på handboll här. Jag ska kanske inte blanda mig i det här, men lite oprofessio­nellt låter det hela, sade Karlsson i en intervju för Yle i december i fjol.

I samma intervju öppnade Karlsson ändå dörren för en eventuell comeback i den finländska landslagsd­ressen i framtiden.

– Möjlighete­rna finns ju alltid. Det kan ju hända att det blir annat om jag flyttar hem, vi får se hur det känns sen.

Jag känner att jag fortfarand­e har mycket att bidra med och jag är öppen för de flesta klubbar men samtidigt måste jag tänka på familjen. Vi har en pojke som precis börjat skolan och för hans skull vill vi inte flytta så mycket i Danmark eller utomlands. Jac Karlsson i en intervju på danska klubben TTH Holstebros hemsida.

 ?? FOTO: KSF MEDIA ARKIV/JESPER SUNDSTRöM ?? Jac Karlsson är en av Finlands bästa spelare.
FOTO: KSF MEDIA ARKIV/JESPER SUNDSTRöM Jac Karlsson är en av Finlands bästa spelare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland