Hufvudstadsbladet

Oväntat: Ässät valde tre chefsträna­re

Ligaklubbe­n Ässät har utsett tre chefsträna­re för de fem följande säsongerna – men avslöjar inte namnet på den tredje.

- MARCUS LINDQVIST

Ässät har sparkat Mikael Kotkaniemi, som tog över som chefsträna­re i januari då Jyrki Aho i sin tur fått sparken. I stället har Björneborg­lagets ledning utsett Pasi Kaukoranta till chefsträna­re.

Kaukoranta var assisteran­de tränare då Ässät vann ligasilver 2006 och ligaguld 2013. Seppo Vihelä blir fysikträna­re.

– Vi har analyserat vår historia och våra beslut, speciellt då det gäller tränarval. Det långsiktig­a arbetet har saknats i vår verksamhet och där blir det en förändring, säger styrelseor­dförande Mikko Juusela.

Kaukoranta­s kontrakt gäller bara till slutet av den här säsongen. Därefter byter Ässät tränare igen.

Under de två därpå följande säsongerna fungerar Jari Pasanen som chefsträna­re. Han har aldrig tränat i FM-ligan förut, men han har varit chefsträna­re för Iserlohn Roosters i tyska DEL i fem säsonger. För tillfället tränar han Frederiksh­avn White Hawks i danska ligan.

Tränarkaru­sellen tar inte slut här. Ässät har redan förhandlat med en chefsträna­rkandidat om säsongerna 2021–2022 och 2022–2023. Utnämninge­n blir officiell våren 2021.

– Vårt mål är att nå framgångar varje säsong. De här åtgärderna säkerställ­er en bra grund för idrottslig framgång, säger Juusela.

Ässät ligger sist i ligan med två segrar efter tjugo matcher. Ässäts bokslut visade också en brakförlus­t, minus 450 000 euro. I maj sparkade Ässät sin vd Eeva Perttula. Mikael Lehtinen är tf vd.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/MARKKU HEIKKILä ?? Jarno Kärki och Ässät får en ny tränare. Tre, närmare bestämt.
FOTO: LEHTIKUVA/MARKKU HEIKKILä Jarno Kärki och Ässät får en ny tränare. Tre, närmare bestämt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland