Hufvudstadsbladet

Potkonen direkt i hetluften i VM

OS-bronsmedal­jören Mira Potkonen möter den svåraste tänkbara motståndar­en direkt i sin öppningsma­tch i VM.

- MARCUS LINDQVIST

Under de senaste två åren har Mira Potkonen bara förlorat en av nästan sextio matcher. Den enda förlusten: mot Australien­s Anja Stridsman.

Stridsman satte punkt för Potkonens femtio matcher långa segersvit i september i Spanien. Den svenskätta­de australien­aren var bättre med domarröste­rna 3–2.

I dag möts de igen – Potkonen möter Stridsman direkt i sin öppningsma­tch i VM-boxningen i Delhi, Indien. Potkonen är rankad etta i viktklasse­n 60 kg och gick direkt till den andra omgången. Stridsman vann över Colombias Dayana Cordero i första omgången.

– Jag hoppades att Mira möter australien­aren direkt. Mira är i bra form, så det är att möta henne direkt, säger Potkonens tränare Maarit Teuronen.

– Australien­aren har en bra rytm. Hon rör sig bra och har en snabb jab. Jag ser det som hennes svaghet att hon öppnar sin garde då hon slår.

Potkonen vann OS-brons i Rio de Janeiro 2016 – Finlands enda medalj. Hon vann också VM-brons 2016 och EM-guld tidigare i år och framstår som ett blåvitt medaljhopp inför OS i Tokyo 2020.

Elina Gustafsson vann också VMbrons 2016 samt EM-guld 2018 i viktklasse­n 69 kg, som är en OS-klass 2020. Hon inleder sin VM-turnering på söndag, då hon möter antingen Taiwans Nien-Chin Chen eller Norges Madeleine Angelsen.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER ?? Mira Potkonen möter tufft motstånd direkt i VM.
FOTO: LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER Mira Potkonen möter tufft motstånd direkt i VM.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland