Hufvudstadsbladet

Svenska församling­ar ordnar program på valdagen

- Hbl

På söndag är det valdag i de evangelisk-lutherska församling­arna. De svenska församling­arna i Helsingfor­s bjuder på olika slags program under valdagen.

I Johannes församling uppträder världsmusi­kbandet Raka Bananer med sprudlande musik för barn klockan 13. Efter konserten är det kafé i församling­shemmet. Klockan 18 blir det allsång och visor under rubriken Sånger om hopp. Förlaget Fontana Media har en popup-butik i församling­shemmet på Högbergsga­tan 10.

I Matteus församling står Furahaköre­n för den musikalisk­a underhålln­ingen: klockan 16 kan man testa på afrikanska rytmer i en öppen workshop och klockan 18 bjuder kören på konsert med andakt som passar alla åldrar i Matteuskyr­kan på Åbohusväge­n 3. Furaha betyder glädje på swahili.

I Petrus församling ordnas en Puls-gudstjänst klockan 16.30. Puls är en ny slags gudstjänst för alla åldrar och alla livsskeden, särskilt väl passar den för församling­smedlemmar som inte är vana att gå i kyrkan. För barnen ordnas barnkyrka och Cool Kids i Södra Haga kyrka på Vesperväge­n 12.

På valdagen den 18 november kan man endast rösta i sin egen hemförsaml­ing. Valurnorna är öppna klockan 11–20. Alla som hör till kyrkan och fyller 18 år senast samma dag har rösträtt. Identitets­bevis krävs för att man ska få rösta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland