Hufvudstadsbladet

”Kan gå hur som helst”

-

■ Öppna din dörr sjöng 21-åringen från Söderhamn i förra veckans Idol, en låt som hans föräldrar valt ut och som betytt mycket för familjen Strid. Men nerverna tog över och William Strid hamnade näst sist, med bara ett tiotal fler röster än Maximilian Bergstrand som tvingades lämna.

– Det hade kanske att göra med att det var ett familjetem­a och att morsan och farsan var där, och man ville göra det så bra som möjligt för dem, säger William Strid om nervositet­en.

Den här veckan gästas musiktävli­ngen av celebritet­er som Ben- jamin Ingrosso, Felix Sandman och det norska stjärnskot­tet Astrid S, då det är dags för Idoldeltag­arna att testa sina vingar i duetter med redan etablerade artister.

William Strid kommer att framföra Sam Smiths och Mary J Bli-

ges version av Stay with me tillsamman­s med popartiste­n Wiktoria.

– Hon är en jättedukti­g sångerska, jag är jättenöjd med vårt låtval, det hade inte kunnat bli bättre, säger Strid.

Men debutanten och veteranen är inte helt obekanta för varandra.

– Under tiden med Idol har man varit ute någon kväll, jag, Bragi och Sebbe, och då har vi träffat Wiktoria två–tre gånger. Jag kan inte säga att jag känner henne, men vi har surrat lite, berättar William Strid.

Nu är de bara sex deltagare kvar i tävlingen och den stora finalen i Globen närmar sig med stormsteg. Konkurrens­en börjar märkas av ännu mer, tycker Strid.

– Jag känner att nu får man verkligen ta och steppa upp, eftersom att jag hängde löst förra veckan. Nu är det bara att gå ut och njuta som att det är … det känns dåligt att säga sista gången, men man försöker att släppa loss lite mer.

Här kommer hans rutinerade kollega in i bilden.

– Det märks att Wiktoria har hållit på ett tag, det är jättebra för mig för hon pushar på mig, det har gått jättebra, säger han.

Känns det som att det här är sista gången? – När man har kommit så här långt in i tävlingen har man verkligen noll koll, det kan gå exakt hur som helst. Det känns som att tittarna går efter de senaste framträdan­dena, säger William Strid.

TT/SOFIA SUNDSTRöM TV4 21.00

 ?? FOTO: TT/STINA STJERNKVIS­T ?? ■Nerverna och pressen ställde till det för William Strid under förra veckans fredagsfin­al.
FOTO: TT/STINA STJERNKVIS­T ■Nerverna och pressen ställde till det för William Strid under förra veckans fredagsfin­al.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland