Hufvudstadsbladet

Den hjärtlösa hjärtkirur­gen

- MALIN SLOTTE malin.slotte@ksfmedia.fi

■ Vardagar klockan 17.10 i Yle TV1 är Yles sändningss­lot för feelgoodse­rier. Efter tre säsonger av 800 Words om en tidningsko­lumnist är det nu dags för en ny australien­sisk tvserie att ta över, The Heart Guy (2016–), eller Doctor Doctor som den heter i Australien. Båda serierna handlar om en man med en karriär i Sydney, som av olika anledninga­r flyttar till en mindre ort. I The Heart Guy möter vi Hugh Knight (Rodger Corser) som är en oerhört skicklig hjärtkirur­g, men också en arrogant kvinnokarl med ett urspårat privatliv. Dagen kommer dock då han festar till det en gång för mycket. Arbetsgiva­ren får nog, han fråntas rätten att operera och skickas i stället tillbaka till den fiktiva hålan Whyhope där han växt upp. Där tillförord­nas han en tjänst som allmänläka­re under tillsyn tills han lyckas visa att han kan sköta sig.

Det är alltså fråga om ett ofrivillig­t hemvändard­rama, och Hugh tvingas möta allt det han en gång trodde sig lämna bakom sig för alltid. Det är familjen med föräldrar och syskon; en pappa (Steve Bisley) som han har en risig relation med, och en bror (Ryan Johnson) som numera är gift med hans exflamma (Nicole da Silva) – och det ser inte bättre ut än att lågorna verkar börja slå upp på nytt. Staden är egentligen full av potentiell­a kärleksobj­ekt för en snygg ungkarl; den stränga chefen (Hayley McElhinney) som ständigt kräver rena urinprov, sköterskan (Shalom Brune-Franklin) som följer med på uttrycknin­gar i det minimala propellerp­lanet. Och så är det en gammal ”mate” (Dave Eastgate) som blir allvarligt sjuk.

Yle sänder som vanligt rubbet av allt som producerat­s av serien varje vardag, från måndag till fredag, med repris följande vardagsmor­gon. Det betyder tre säsonger på totalt trettio avsnitt. Serien är välgjord i sin genre och levererar det den ska och förväntas utan att bli alltför förutsägba­r. Det är relationsd­rama, läkardrama och även lite romantik, allt med lätt humoristis­k kryddning. Vi kan anta att den arrogante doktorn kommer att förändras under seriens gång, han behöver nämligen växa upp. Yle TV1 17.10, repris tisdag 10.00

 ?? FOTO: AN ESSENTIAL MEDIA & PRODUCTION FOR NINE NETWORK, AUSTRALIA ?? Rodger Corser som hjärtkirur­gen Hugh Knight som degraderas till allmänläka­re på vischan.
FOTO: AN ESSENTIAL MEDIA & PRODUCTION FOR NINE NETWORK, AUSTRALIA Rodger Corser som hjärtkirur­gen Hugh Knight som degraderas till allmänläka­re på vischan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland