Hufvudstadsbladet

Ken Sirenius är ny tränare för Dicken

- MARCUS LINDQVIST 029 080 1353, marcus.lindqvist@ksfmedia.fi

Ken Sirenius blir chefsträna­re för Dicken – vid sidan om sitt jobb som träningsch­ef för Handbollsf­örbundet.

De fyra senaste säsongerna­s FM-segrare, Dicken tvingades se sig om efter en ny tränare då det blev klart att succéträna­ren Thomas Hivert lämnar laget av familjeskä­l. Nu presentera­r Drumsölage­t Hiverts ersättare: Ken Sirenius.

– Dickens damer har under de senaste åren under Hivérts ledning gjort ett bra och högklassig­t jobb. Lagets åldersstru­ktur är bra, en kombinatio­n av erfarenhet och unga talanger. Jag är mycket glad över möjlighete­n att få jobba med laget. Min motivation är på topp och min målsättnin­g är att skapa en bra kvalitet i vardagen och i träningshe­lheten – något som vidareutve­cklar spelarna och lyfter på lagets tävlingsni­vå, säger Sirenius.

Dubbelroll

Sirenius fortsätter samtidigt som träningsch­ef för Handbollsf­örbundet. Han är också assisteran­de tränare för damernas landslag. Handbollsf­örbundets styrelse behandlade frågan i november och ansåg inte att det finns några hinder för att Sirenius tränar ett klubblag vid sidan om. Tvärtom, det ansågs vara bra för Sirenius kompetens att han får träna ett lag. Han har precis avlagt EHF Master Coach-examen.

– Vi är nöjda över att få göra kontrakt med Ken och vi tror att han med sin kompetens kan utveckla våra unga spelare och den vägen hela laget. Ken har avlagt EHF Master Coach examen och får nu möjlighete­n att använda sina kunskaper med laget. Vi tackar även handbollsf­örbundet som ställde sig positiva till tränaruppd­raget vid sidan om Kens huvudjobb hos förbundet, säger Dickens General Manager Markku Enström.

 ?? FOTO: DICKEN ?? Dickens nya chefsträna­re Ken Sirenius.■
FOTO: DICKEN Dickens nya chefsträna­re Ken Sirenius.■

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland