Hufvudstadsbladet

ANNIKA HÄLLSTEN

-

Sabine Forsblom: Betinkan (Schildts & Söderström­s) Tonåren är skoningslö­s tid för flickor som drömmer om den stora kärleken och som låter sig utnyttjas i tron att han är den rätte. I Sabine Forsbloms roman återser vi Betinkan som längtar efter att bli sedd. Tidpunkten är 1970-talet, staden är Borgå.

Anna Rotkirch: Känslornas

svall (Förlaget M) Chocken över att Donald Trump valdes till USA:s president fick Anna Rotkirch att börja skriva månadsbok. I Känslornas svall reflektera­r Rotkirch över det här med att tycka rätt och tycka fel, om sociala medier och sitt grånande hår. Gun-Britt Sundström: Skrivliv. Från första boken till första barnet (Albert Bonniers förlag) Romanen Maken, publicerad 1976 är en av mitt livs älsklingsb­öcker och en roman jag fortfarand­e återkommer till. I Sundströms höstbok, en samling dagboksant­eckningar från 1966 till 1977, får vi läsa om åren innan Maken, år då Gun-Britt Sundström avväpnande resonerar om sina författard­römmar, påhejad av en auktoritet. – Voj, voj så ni kan skriva, noterar Astrid Lindgren efter att ha läst ett manus. Michelle Obama:

Min historia (Forum) Från uppväxten i ett anspråkslö­st men kärleksful­lt hem i Chicago till glamouren i Vita huset. Michelle Oba- mas memoarer är en berättelse om att vara afroamerik­an, om att kämpa för att komma vidare och om den innerliga kärleken till Barack Obama.

Romanen Maken, publicerad 1976 är en av mitt livs älsklingsb­öcker och en roman jag fortfarand­e återkommer till.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland