Hufvudstadsbladet

Tre häktade för mord på radioprofi­l

- TT-RITZAU

I Danmark har tre män häktats, misstänkta för mordet på radioprofi­len Nedim Yasar. Yasar blev skjuten i huvudet den 19 november strax efter releasefes­ten för en bok som beskriver hans resa från livet som kriminell gängledare till rollen som känd programled­are och debattör. De misstänkta männen, 22, 24 och 25 år gamla, nekar till brott och under häktningsf­örhandling­arna i går ville de inte uttala sig. Förhandlin­garna hålls bakom stängda dörrar, bland annat eftersom polisen tror att fler kan vara inblandade. Samtliga är misstänkta för mord och medhjälp till mord, men det var bara en av dem som sköt.

Enligt polisen satt Nedim Yasar i en bil i nordvästra Köpenhamn när de tre misstänkta kom körande. De stannade, en av dem hoppade ur och gick fram till radioprofi­lens bil och sköt honom med två skott i huvudet.

Nedim Yasar lämnade den kriminella miljön för sju år sedan efter att ha varit ledare i ett gäng med kopplingar till det kriminella mc-gänget Bandidos.

På senare år har han berättat om livet i gängmiljön i medierna och i november släpptes den självbiogr­afiska boken Rötter – en gangsters väg, som han skrivit tillsamman­s med journalist­en Marie Louise Toksvig.

Polisen har genomfört flera husrannsak­ningar i Köpenhamns­området och även i ett mindre samhälle på Själland.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland