Hufvudstadsbladet

Felfri Mäkäräinen bäst även i jaktstarte­n

- VILLE BENGS

Dorothea Wierer jagade Kaisa Mäkäräinen febrilt i damernas jaktstart, men med felfritt skytte och stabil skidåkning kunde finländska­n hålla italienska­n på behörigt avstånd. Segern var Mäkäräinen­s andra inom loppet av två dagar och sammanlagt den 25:e i världscupe­n.

Kaisa Mäkäräinen startade som etta i jaktstarte­n i Pokljuka efter att ha tagit hem en imponerand­e seger i sprintlopp­et. Den enda som kunde ha utmanat finländare­n var italienska­n Dorothea Wierer som startade efter henne.

Wierer såg till att Mäkäräinen inte kom lätt undan och med ett felfritt, precist och snabbt skytte bjöd hon på ett ordentligt motstånd. Wierer var stundvis över tio sekunder snabbare i sitt skytte och ett par bommar skulle ha betytt stora problem för Mäkäräinen.

Men några bommar fick publiken inte se från Mäkäräinen­s sida, hon tävlar för tillfället med bra självförtr­oende. Mäkäräinen fick skjuta i lugn och ro då hon hela vägen kom först till skyttevall­arna och prickade tavlan med samtliga skott.

Efter att ha skjutit rent på den andra stående skyttevall­en var det ingenting som kunde stoppa Mäkäräinen från att defilera till seger. Vid målrakan gjorde hon sin signaturge­st – bredde ut händerna i form av vingar. Tidsskilln­aden till tvåan Wierer var 41 sekunder. Trea var slovakiska­n Paulina Fialkova.

– Det var en mycket bra tävling i dag. Alla damer i täten var starka och många sköt fullt. Emellanåt var det lite ensamt i spåret, men Wierer ångade på så det gällde att hålla god takt, kommentera­r Mäkäräinen i Yles sändning.

Finländare­ns vecka var lyckad som helhet. Torsdagens fyra bommar är ett minne blott då Mäkäräinen i Pokljuka sköt helt fullt. Hon prickade samtliga skott i både sprinten och jaktstarte­n.

– Det är rätt så många gånger jag skjutit rent nu. Jag tror jag aldrig haft en dylik nollraka. Det känns bra att all träning bär frukt.

Mäkäräinen har nu samlat 131 poäng efter tre deltävling­ar och ligger tvåa i världscupe­n. Etta är italienska­n Wierer.

På herrsidan tog Norges Johannes Thingnes Bø, som också vann sprinten, hem segern. Tuomas Grönman kom in på 45:e plats.

Världscupe­n i skidskytte fortsät- ter i Hochfilzen i Österrike denna vecka.

 ?? FOTO: JURE MAKOVEC / AFP / LEHTIKUVA ?? Kaisa Mäkäräinen med sin bekanta segergest på målrakan.■
FOTO: JURE MAKOVEC / AFP / LEHTIKUVA Kaisa Mäkäräinen med sin bekanta segergest på målrakan.■

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland