Hufvudstadsbladet

Sverige föll enkelt: ”Vår bästa match i år”

Finland spelade ut Sverige, vann rättvist i hemmaturne­ringen och fick snabb revansch efter tisdagens smäll. Spelarna var riktigt fokuserade och det syntes, säger förbundska­ptenen Pasi Mustonen.

- SPT/MATS AHLNäS

I tisdags föll Finland högst oväntat i veckans första landskamp. Japan gav Damlejonen något att fundera på, men när EHT-turneringe­n kom till Tammerfors var det absolut inget snack om saken.

Finland slog Sverige med 2–0 efter ett kraftigt spelmässig­t övertag. Hemmalaget vann skottstati­stiken med 33–11, siffror som säger allt om hur matchbilde­n såg ut.

– Vår bästa match för året. Vi spelade enkelt och pressade ner dem. Spelarna var riktigt fokuserade och det syntes, säger förbundska­ptenen Pasi Mustonen och fortsätter:

– Mot Japan var flera spelare inte på topp. Det var en bra väckarkloc­ka. Nu gav spelarna svar på tal.

”Riktigt kul att spela i Tammerfors”

Lagkaptene­n Jenni Hiirikoski håller med.

– Det var riktigt kul att spela här i Tammerfors. Vi hade revanschlu­sta och ville spela en stabil match. Vi jobbade hårt och vann.

Det tog ändå nästan en period innan Finland spräckte nollan. Vilma Tanskanen petade in 1–0 med en dryg minut kvar till första pausen.

I den andra perioden fortsatte hemmadomin­ansen. Ronja Savolainen utökade i powerplay när dusten hade nått halvvägs.

– Vi var inte riktigt vakna mot Japan, men vi pratade om vad vi måste förbättra till den här matchen. Vi var väldigt bra nu och Sverige hade inte många chanser, säger Savolainen.

Damlejonen spelar två matcher till under slutet av veckan. I dag väntar Tyskland och i morgon avslutar man mot Schweiz.

 ?? FOTO: SPT/MATS AHlNäS ?? Michelle Karvinen spelade fram till Finlands andra mål.■
FOTO: SPT/MATS AHlNäS Michelle Karvinen spelade fram till Finlands andra mål.■

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland