Hufvudstadsbladet

Han var den yngsta målgöraren i indiska ligan – tills det uppdagades att han var 28 år

- JONAS VON WENDT

Gourav Mukhi gjorde mål för Jamshedpur i den indiska ligan den sjunde oktober. Och rubrikerna lät inte vänta på sig då Mukhi endast uppgavs vara 16 år och den yngsta spelaren att näta i den indiska ligan.

Det är Marca som återger den fantastisk­a historien. Den visade sig nämligen vara lite för fantastisk för att vara sann. Misstankar­na om att Mukhi farit med osanning gällande sin ålder började snart florera.

Efter att det indiska fotbollsfö­rbundet undersökt ärendet lät man sig försäkras om att Mukhi inte är 16 utan snarare 28 år gammal.

Innan bluffen avslöjades hade hans lagkompis, den forne Evertonstj­ärnan Tim Cahill, offentligt prisat sin ”unga” lagkompis.

– Det är en ungdom med en stor talang, sade Cahill, 39.

Med tanke på att Mukhi på många bilder ser äldre ut än Cahill kanske australier­n efter avslutad fotbollska­rriär inte ska börja forska i åldersbest­ämning.

Nu har Mukhi stängts av i sex månader till tränaren Cesar Ferrandos förtret. Ferrando har jobbat som tränare i bland annat Albaceta, Atletico Madrid och Elche tidigare.

– Han är en av ligans bästa anfallare. Han begick ett misstag och tvingas nu sota för det men i mina ögon är han en väldigt bra anfallare, säger Ferrando till Marca.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ??
FOTO: MOSTPHOTOS

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland