Hufvudstadsbladet

Korpio tog poäng – Hansdotter trea

Nella Korpio blev den första finska damen sedan mars 2014 att ta poäng i världscupe­n. Korpio slutade på 23:e plats i slalomtävl­ingen i Courchevel.

- Hbl-tt

Tanja Poutiainen var den senaste finländska­n på poäng. Det skedde i Lenzerheid­e men efter att storstjärn­an lade skidorna på hyllan har det varit tunnsått med finska bedrifter i pisterna.

– Första åket var inte bra men jag gav allt. Jag var lite överraskad över att det räckte till andra omgången. I det andra hade jag fördelen av en ren pist. Men jag tappade åklinjen och fick faktiskt kämpa för att hålla farten, säger Korpio.

– Klart att jag är supernöjd ändå. Det är ju mina första världscupp­oäng.

Amerikansk­a superstjär­nan Mikael Shiffrin vann i vanlig ordning före polskan Petra Vlhova och svenskan Frida Hansdotter.

Frida Hansdotter satsade allt i andra – och landade på pallen.

– Superkul att få en bra tävling och en perfekt julklapp, säger Hansdotter efter en historisk tredjeplat­s i Courchevel.

Varför var då just denna pallplats för Frida Hansdotter på världscups­slalomen i Courchevel historisk?

För det första för att den innebar att Frida Hansdotter passerade Anja Pärson i antal pallplatse­r, efter att ha tangerat hennes antal senast i Killington, USA.

– Anja är en riktig legend. Jag sade efter förra tävlingen att det är superrolig­t att ha lika många pallplatse­r i slalom som henne. Men hon har ju mer segrar. Så hon får väl vinna över mig i segrar och jag får vinna i antalet pallplatse­r, säger Frida Hansdotter.

För det andra, var pallplatse­n historisk då hon slog sitt eget rekord från Killington i att bli äldst på pallen någonsin i ett världscups­slalomlopp.

– Ja, det var väl kul. Att få visa att även fast man är en av de äldre kan man leverera, säger 33-åringen.

 ?? Foto: LeHtikuva / JeFF PacHoud ?? Nella Korpio gjorde slut på en lång finländsk poängtorka i världscupe­n.
Foto: LeHtikuva / JeFF PacHoud Nella Korpio gjorde slut på en lång finländsk poängtorka i världscupe­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland