Hufvudstadsbladet

Snyggt men inget mirakel på Mechelinga­tan

Gatuarbete­na i Helsingfor­s centrum fortsätter att töja på stadsborna­s nerver. Ett av de största jobben skulle bli klart till nyår.

- TOMMY POHJOLA tommy.pohjola@ksfmedia.fi

Avsnittet mellan Caloniusga­tan och Södra Hesperiaga­tan blev inte klart till årsskiftet, men annars är nya Mechelinga­tan klar. Det är framför allt den hårda berggrunde­n som överraskat byggarbeta­rna, enligt staden. Också den sista biten, lovar staden, ska vara klar på våren. Då handlar det framför allt om att ge Mechelinga­tan ny beläggning och placera ut nya kantstenar.

– Vi måste spränga lite till men andra veckan i januari ska det vara klart och alla körfilerna på hela gatan öppna, säger producent Eila Hägg på stadens byggtjänst Stara.

När HBL för några veckor sedan besökte Mechelinga­tan – och andra gatuarbete­n i centrala Helsingfor­s – var det efter en besvärlig höst. Allt verkade upprivet samtidigt. Följden var kritik i sociala medier och mycket av responsen lär också direkt ha nått politikern­a i stadshuset.

Med tanke på hur det ännu nyligen såg ut på Mechelinga­tan håller stadens löfte om att det skulle vara klart till årsskiftet. Något mirakel är det ändå inte frågan om eftersom lite arbete återstår.

– Gamla rör är en överraskni­ng. Man vet aldrig vad där finns under gatan, säger Eila Hägg.

Kan bli bättre

En utredning som borgmästar­e Jan Vapaavuori startat upp tillsamman­s med Aalto-universite­tet handlar om att koordinera bättre. Tidigare försök till bättre samarbete har inte gett önskat resultat.

Eftersom Mechelinga­tan är en gata med livlig trafik – för många är det en genomfarts­led – är erfarenhet­erna av saneringen och ombyggnade­n värdefulla för staden som har nästa projekt i startgropa­rna på Tavastväge­n. Också där ska cyklar, kollektivt­rafiken och fotgängare prioritera­s högre. En lärdom är att gatuarbete­n ska konkurrens­utsättas effektivar­e och de ska bli snabbare.

Festen för att fira nya Mechelinga­tan är i maj när vinterkyla­n gett av sig och det igen är enklare att ge marken ny asfalt. Då kanske det också går att se hur de 140 nya lindarna trivs på gatan.

 ?? FOTO: CATA PORTIN ?? Mechelinga­tan börjar vara redo. Men ännu finns trafikprop­par vid Södra Hesperiaga­tan och i anslutning­en till Västerlede­n.
FOTO: CATA PORTIN Mechelinga­tan börjar vara redo. Men ännu finns trafikprop­par vid Södra Hesperiaga­tan och i anslutning­en till Västerlede­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland