Hufvudstadsbladet

Kanadas besvikelse efter förlusten mot Finland: ”Vill be alla om ursäkt”

Kanadas JVM-lag skrev historia. I negativ bemärkelse. Smällen mot Finland innebär att man missar medalj på hemmaplan. – Det här är ett brutalt sätt att förlora på, säger målskytten Ian Mitchell.

- SPT/MATS AHLNäS

Vid en stor seger finns alltid en bitter förlorare. När Finland slog Kanada i junior-VM var det dessutom en historisk förlorare.

Efter förlängnin­gsförluste­n stod Kanada kvar med ett historiskt dåligt resultat i en hemmaturne­ring.

Hockeynati­onen har aldrig missat att ta en medalj på kanadensis­k mark tidigare.

– Jag kommer ihåg hur förkrossad jag var när Kanada förlorade en kvartsfina­l för några år sedan och jag satt hemma och tittade på. Jag vill be alla om ursäkt nu, säger Ian Mitchell enligt TSN.

Backen såg ut att bli kvartsfina­lens enda målskytt, men Finland hann både kvittera och avgöra i Vancouver.

– Det här är ett brutalt sätt att förlora på. Att släppa in två mål på det sättet kommer att sätta spår hos mig länge, säger Mitchell enligt Sportsnet.

Lagkaptene­n brände straff

Ett par minuter före Toni Utunens avgörande i förlängnin­gen hade Kanada ett jätteläge att säkra semifinalp­latsen. Lagkaptene­n Maxime Comtois brände en straff.

– Marginaler­na är små i den här turneringe­n. Nu stod vi på fel sida, säger Comtois.

Kanada är JVM-historiens främsta lag med sjutton guld, men nu kommer regerande världsmäst­aren inte att försvara titeln.

– Det finns inga garantier för att vi ska gå hela vägen. Vi är stolta över våra spelare, men det här är en tuff förlust att svälja, säger förbundska­ptenen Tim Hunter.

 ?? FOTO: ISHOCKEYFö­RBUNDET/PASI MENNANDER ?? De kanadensis­ka förhoppnin­garna om ett nytt guld i junior-VM gick upp i rök mot Finland. Här jublar Toni Utunen efter sitt avgörande 2–1mål i förlängnin­gen.
FOTO: ISHOCKEYFö­RBUNDET/PASI MENNANDER De kanadensis­ka förhoppnin­garna om ett nytt guld i junior-VM gick upp i rök mot Finland. Här jublar Toni Utunen efter sitt avgörande 2–1mål i förlängnin­gen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland