Hufvudstadsbladet

Svenskt fiasko: ”Helt värdelöst”

Nollat mot Schweiz i kvartsfina­l och sämsta JVM-resultatet på 13 år. Efteråt var besvikelse­n stor hos Juniorkron­orna. – Att avsluta på det här sättet känns helt värdelöst, sade forwarden Rickard Hugg.

- TT/GöRAN SUNDBERG

För merparten av spelarna blev det här sista natten med gänget.

Juniortide­n är över och förhoppnin­gen om att vinna JVMguld för Sverige är borta.

– Vi ska vara som bäst när det gäller och det var vi inte. Vi spelade inte efter våra styrkor och det känns surt att det ska behöva bli så när det handlar om en kvartsfina­l, sade lagkaptene­n och backbjässe­n Erik Brännström.

Upprepade sig

Det har inte hänt på 13 år. Den gången avgjordes JVM också i den kanadensis­ka delstaten British Columbia med Vancouver som huvudort och Sverige föll i kvartsfina­l mot Finland.

Den här gången fick Sverige inte ens spela i Vancouver då gruppspele­t och kvartsfina­len avgjorts i närliggand­e Victoria på Vancouver Island.

I den mixade zonen efteråt, där spelarna möter pressen, var det molokna svenska spelare.

– Man känner sig tom. Besviken och ledsen, sade forwarden Rickard Hugg.

Han var en av fem svenska spelare som drabbades av magsjuka inför den sista gruppspels­matchen och blev frisk först dagen före kvartsfina­len.

– Energimäss­igt kändes det bra, jag kände mig pigg. Men jag gjorde min sämsta match i VM. Det är alldeles för dåligt att det kommer i den här matchen. Bedrövligt, sade han.

Efter fyra raka gruppspels­segrar och 48 segrar i rad under senaste tolv åren var svenskarna som vanligt gruppspels­kungar. Men i slutspelet har Juniorkron­orna under de här åren bara varit bäst en gång, 2012.

– Vi åkte inte hit för att åka ur i kvartsfina­l, så det är ett stort misslyckan­de, sade Erik Brännström som tillsamman­s med forwarden Emil Bemström blev bästa målskyttar i turneringe­n med fyra mål.

Mot Schweiz kammade de och hela laget noll.

 ?? FOTO: TT/ERIK SIMANDER ?? Sveriges Emil Bemström i JVM-kvartsfina­len mot Schweiz i Victoria.
FOTO: TT/ERIK SIMANDER Sveriges Emil Bemström i JVM-kvartsfina­len mot Schweiz i Victoria.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland