Hufvudstadsbladet

Svensk bandy i fritt fall – också Hammarby bandy hotas av konkurs

- TT

Den ekonomiska krisen bland Sveriges största bandyklubb­ar växer. Hammarby är nästa lag att tvingas säga upp samtliga spelares kontrakt och riskerar konkurs, enligt Dagens Nyheter. – Det är ett fruktansvä­rt jobbigt läge, säger Anders Gidrup, ordförande i Hammarby IF bandy, till tidningen. För tre veckor sedan meddelade Sandviken att bandyklubb­en tvingas säga upp herrspelar­nas kontrakt efter säsongen. Nu har Hammarby kommit med ett liknande – men än värre – besked.

Den ekonomiska situatione­n i Stockholms­klubben är så pressad att spelarna bara garanteras full lön i januari, skriver Dagens Nyheter. Kontrakten sägs upp med omedelbar verkan.

– Det finns inga andra alternativ just nu, säger Anders Gidrup, ordförande i Hammarby IF bandy, till DN och får medhåll av aktiebolag­ets ordförande.

– Det här är något som vi har kommit fram till gemensamt, både i föreningen och i AB:t, säger Jan Henriksson, ordförande Hammarby bandy AB.

Spelartrup­pen, som i dag tar emot tabellelva­n Sirius på hemmaplan, fick nyheten under ett möte på onsdagskvä­llen.

– Det är bara tråkigt att den här situatione­n uppstår. Tråkigt för föreningen och laget, jag hoppas att det kan lösa sig någon gång och jag har inte hunnit tänka så mycket på mig själv än, säger nyckelspel­aren Adam Gilljam till SVT.

Hammarby och Sandviken, sexa respektive trea i elitserien, är två av klubbarna som ännu inte har beviljats elitlicens för nästa säsong. Även tabelltvåa­n Västerås har ekonomiska bekymmer och riskerar att få avslag.

”Bajen” behöver få in två miljoner kronor, drygt 200 000 euro, innan vårens bokslut för att inte riskera konkurs, enligt DN. Den 31 mars fattar Svenska bandyförbu­ndets licensnämn­d beslut om elitlicens för nästa säsong.

 ?? FOTO: TT/STINA STJERNKVIS­T ?? Zinkensdam­m är ett legendaris­kt svenskt bandynäste som nästa säsong kan stå rätt tomt.
FOTO: TT/STINA STJERNKVIS­T Zinkensdam­m är ett legendaris­kt svenskt bandynäste som nästa säsong kan stå rätt tomt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland