Hufvudstadsbladet

Mary Poppins landar på scen i Helsingfor­s

- ANNIKA HäLLSTEN

Mary Poppins blir Svenska Teaterns nästa stora musikalsat­sning. Premiären är satt till hösten 2020.

Familjemus­ikalen Mary Poppins hade urpremiär i London 2004 och har också spelats på Broadway i New York. Musikalen bygger på både P. L. Travers böcker om den klassiska nannyn och på Walt Disneys film med Julie Andrews i huvudrolle­n, från 1964.

Nu landar Mary Poppins på Svenska Teaterns stora scen.

– Jag är verkligen stolt och glad att vi fått rättighete­rna till denna fina musikal. Vi kommer att ge vår publik ett stort äventyr med magisk stämning för både ung och gammal, säger Svenska Teaterns chef Joachim Thibblin.

Thibblin har förhandlat med Cameron Mackintosh som har skapat musikalen. Manus är skrivet av Julian Fellowes.

Mary Poppins kommer att regisseras av Markku Nenonen. Han har fått förtroende­t att skapa en egen version av originalup­psättninge­n, en så kallad non replica.

Göteborgso­peran fick samma förtroende 2008.

– Det är skönt att inte vara bunden till ett koncept där allt är bestämt på förhand. Vi kommer att göra vår egna unika föreställn­ing men med en sådan varsam hand att publiken känner igen sin Mary Poppins, säger Markku Nenonen i Svenska Teaterns pressmedde­lande.

500 personer har sökt till en audition i januari 2019. Av dem har 150 kallats. Senare i vår är det klart vilka 23 som får en roll.

 ?? ARKIVBILD
FOTO: ?? Mary Poppins har genom åren fått flera sceniska och filmiska framställn­ingar. 1964 sågs Julie Andrews i huvudrolle­n.
ARKIVBILD FOTO: Mary Poppins har genom åren fått flera sceniska och filmiska framställn­ingar. 1964 sågs Julie Andrews i huvudrolle­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland