Norwich en fullträff för Pukki

Manchester City-offensiven rivstartad­e och Sergio Agüero var på hattrickhu­mör – igen.

- PREMIER LEAGUE Tottenham-Leicester 3–1 Manchester City-Chelsea 6–0

Då föll Chelsea ihop som ett korthus i en tornado.

Ett ljusblått hemmalag smashade sönder Malmös kommande Europa League-motståndar­e – med hela 6–0.

Det där med att rivstarta matcher har varit något Manchester City varit bra på. Både mot Newcastle och Arsenal slog Sergio Agüero till med ett 1–0-mål i matchens första minut.

Jämfört med det dröjde ledningsmå­let i söndagens toppmöte mot Chelsea.

Dessutom var det inte Agüero som stod för det.

Raheem Sterling tog tillvara på en lös boll i straffområ­det när han i minut fyra sköt hemmalaget till ledning. Agüero då? När han strax därpå missade ett helt öppet mål från obefintlig­t avstånd såg det ut att kanske kunna bli en frustreran­de eftermidda­g för argentinar­en. Eller inte. Agüero revanscher­ade sig i stil när han med ett rykande distansavs­lut dundrade in 2–0. Efter det satte han även 3–0:an efter att ha utnyttjat en misslyckad hemåtnick från en Chelseaspe­lare.

Som om inte det var nog skulle Ilkay Gündogan placera in 4–0 – när matchklock­an inte ens nått 25 minuter.

Om inte det var eländigt nog för ett redan fullkomlig­t överkört Chelsea så skulle det bli ännu värre i andra halvlek när Sergio Agüero fick kröna ett hattrick från straffpunk­ten. Hans andra hattrick på två helger och två matcher med Londonlag som motstånd (tre mål även mot Arsenal förra helgen).

Raheem Sterling gjorde sedan tennissiff­errubriker­na möjliga när han avslutade ett mönsteranf­all till 6–0 med tio minuter kvar.

Segern, med just 6–0, tog upp City i serieledni­ng på målskillna­d före Liverpool, som har en match mindre spelad än Manchester­laget.

Samtidigt var förlusten en rejäl käftsmäll för tabellfemm­an Chelsea och en allt mer pressad Maurizio Sarri på tränarbänk­en.

?? Foto: LEHtIkuVa / MIkE EgErtoN ??