Hufvudstadsbladet

Lottovinst till Lojobo: ”Tack till pensionäre­rna”

Mannen som vann 15,5 miljoner euro har lottat tidigare och alltid drömt om storpotten, men hittills bara vunnit några tior. Nu slog drömmen in.

- HBL-SPT

I lördags spelades en lottorad som gav den största enskilda vinsten i Finlands historia. Summan på femton och en halv miljoner euro betalas ut till vinnaren om tre veckor.

Mannen som tog kontakt med Veikkaus kundtjänst säger att han kollat sin rad flera gånger.

– På lördagar brukar jag bara kolla stryktipse­t. Gällande lotto brukar jag alltid tänka att det inte är så bråttom. På söndagen tittade jag sedan på min kupong, på en rad hade jag fyra rätt och en siffra ifrån att ha fem rätt. Jag tänkte på hur nära fem rätt jag var.

Men sedan kom mannen till raden längst ner.

– Jag kontroller­ade och tittade på siffrorna, och kontroller­ade igen men kunde inte tro det var sant. Jag sade till min fru att vet du vad, nu smällde det ordentligt. Hon tror fortfarand­e inte att det är sant att vi har vunnit.

Mannen tackar pensionäre­rna för vinsten.

– Jag var på väg till ABC-stationen för att köpa lottoraden, men som tur svängde en hel busslast med pensionäre­r in på stationen när jag var

på väg. Jag tänkte att jag inte orkar vänta utan köper min rad på butiken senare. Pensionäre­rna är ännu en gång till stor nytta, säger vinnaren till Veikkaus.

En rad med sju rätt hade inte spelats på femton dragningar efter varandra, vilket gjorde den här vinstsumme­n historisk. Vinnaren var den enda i landet som hade en sju rätt-rad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland