Hufvudstadsbladet

Eremenko har gett grönt ljus till landslagss­pel

Finland får en stor förstärkni­ng till EM-kvalet. Roman Eremenko har bestämt sig för att återvända till fotbollsla­ndslaget.

- SPT/MATS AHLNäS

Roman Eremenko är tillgängli­g för landslagss­pel igen. Det berättar förbundska­ptenen Markku Kanerva i Bollförbun­dets podcast.

Det betyder att mittfältar­en kan vara med i landslaget när EM-kvalet startar i mars. Den 13 mars presentera­r Kanerva truppen till bortamatch­erna mot Italien och Armenien.

I en intervju med SPT förra veckan sade Kanerva att han har haft bra diskussion­er med Eremenko. Kanerva intygade också att Eremenko är i bra form.

– Om han skulle bestämma sig för att vara med igen i landslaget gäller samma sak för honom som för alla andra. Han ska vara i form och ha visat tillräckli­gt mycket för att tas ut, sa Kanerva förra veckan.

Hösten 2016 spelade Eremenko mot Kosovo i VM-kvalet och det är hans senaste landskamp. Samma höst åkte han fast i ett dopningste­st och fick en tvåårig avstängnin­g.

I höstas återvände han till den ryska ligan i Spartak Moskva, men i januari fick han sparken från klubben. Numera tillhör Eremenko FK Rostov.

– Jag tycker att flytten är bra och det anser även Roman. Han kommer säkert att få ansvar där och vi får hoppas att han håller sig skadefri. Han vill få en nystart och presssen är på en helt annan nivå i så stora klubbar som CSKA Moskva och Spartak Moskva, sa Kanerva om flytten.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA-AFP/ YURI KADOBNOV ?? Roman Eremenko (till vänster) fortsätter i landslaget.
FOTO: LEHTIKUVA-AFP/ YURI KADOBNOV Roman Eremenko (till vänster) fortsätter i landslaget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland