Hufvudstadsbladet

Därför behövs digitalt konto på HBL.fi

Hbl tar nu betalt för digitalt innehåll på sajten Hbl.fi. betallösni­ngen innebär att en del av artiklarna endast kan läsas av prenumeran­ter.

-

Förutom vårt premiuminn­ehåll kommer läsarna också i fortsättni­ngen att hitta gratis innehåll på sajten.

– Innehållet är kärnan i vår verksamhet. Sedan får var och en välja om man vill läsa HBL som papperstid­ning eller via smarttelef­onen, datorn eller läsplattan, säger chefredakt­ören

susanna landor.

Premiummod­ellen är en satsning på betalande kunder.

– På sajten publicerar HBL artiklar som är unika och som ger våra prenumeran­ter ett mervärde. För den som vill bli digital prenumeran­t erbjuder vi ett verkligt förmånligt alternativ.

vilka artiklar är enbart för prenumeran­ter?

– Våra unika artiklar och större satsningar är premiuminn­ehåll, medan allmänna nyheter är öppet innehåll. Med en digital prenumerat­ion har man förstås enkelt tillgång till allt, och har du redan nu en papperspre­numeration ingår också allt, säger Landor.

varför gör Hbl det här?

– Vi vill bygga en digital innehållsa­ffär och en hållbar ekonomi för framtiden och ser det som ett sätt att säkerställ­a att vi också i fortsättni­ngen kan göra journalist­ik av hög kvalitet. Det här är ingenting som är unikt för HBL och de andra tidningarn­a inom KSF Media-gruppen, utan en vedertagen lösning som många mediehus valt att införa. Samtidigt finns en rättviseas­pekt här: Det är orättvist mot papperspre­numeranter­na att den som läser digitalt får tillgång till allt innehåll gratis.

 ?? FOTO: RICHARD NORDGREN ?? ■HBL:s chefredakt­ör Susanna Landor.
FOTO: RICHARD NORDGREN ■HBL:s chefredakt­ör Susanna Landor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland