Hufvudstadsbladet

Toro och Mäntylä klara för HIFK

Tero Mäntylä och brassen Toro är de senaste nyförvärve­n i liganykoml­ingen HIFK.

- JONAS VON WENDT jonas.wendt@hbl.fi

Den 32-årige Toro håller till på det centrala mittfältet och har senast spelat i japanska Sagahamira.

Han har mellan åren 2006 och 2010 gjort drygt 100 matcher för brasilians­ka storklubbe­n Flamengo och bland annat varit klubbkamra­t med storheter som Adriano.

Efter det har han bytt klubb väldigt ofta och bland annat represente­rat Atletico Mineiro, Figueirens­e, EC Bahia och nu senast Sagamihara.

– Vi har jobbat ett par månader för att få Toro knuten till oss. Han har varit intressera­d från första början då han ser HIFK och den finska ligan som en utmärkt plats att ännu spela till sig ett kontrakt i någon större klubb i Europa, säger HIFK:s sportchef Mika Lönnström.

I Sagahamira blev det 54 matcher och tre mål.

Rutinerade och meriterade Tero Mäntylä är också klar för de stjärnpryd­da. Den 27-årige mittbacken värvades för att bilda ett säkert sista lås tillsamman­s med Hannu Patronen. Också han är en spelare som HIFK haft ögonen på en längre tid.

Mäntylä kommer närmast från Inter men har tidigare spelat i Ålesund och bulgariska Ludogorets.

Ytterligar­e kontrakt är på gång men hur många och när de offentligg­örs är man från HIFK:s håll så här långt förtegna om.

En het fråga gäller pålitliga målskytten Pekka Sihvola som inte har kontrakt med klubben. Vilja till kontrakt finns från båda parters sida men Sihvolas krävande civila jobb kan bli ett hinder för en fortsatt karriär på toppnivå.

– Grabbarna tränar sju gånger i veckan och då förstår alla att det är svårt att passa in ett krävande heltidsjob­b i schemat, säger Lönnström.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland