Hufvudstadsbladet

Disco och jojk i Leksand

-

■ Först ut i den tredje deltävling­en är Lovers of Valdaro som tog sig till Melodifest­ivalen tack vare talangtävl­ingen P4 Nästa. Hittills har ingen av dem som tagit sig till musiktävli­ngen via P4 Nästa nått någon topplaceri­ng. Duon levererar en annorlunda och lite skruvad synthinspi­rerad poplåt.

Den pastellfär­gade trion Dolly Style är tillbaka i tävlingen. Deras färgglada yttre speglar låten – glad och gnistrande popmusik med stor potential att bli veckans hit på förskolor.

Martin Stenmarck, som vann med låten Las Vegas 2005, har sedan dess hunnit vara med två gånger till utan att nå samma

■ framgång. ”Andas in och andas ut, låt tankarna försvinna” sjunger han skört i bidraget Låt skiten brinna. Tidigare Martin Stenmarckf­ans lär känna igen sig i den här Sjumilakli­v-liknande låten.

Alcazar har lagt ner och Lina Hedlund tävlar som soloartist. Peppig discolåt av det snabbare slaget – om man blundar och lutar sig tillbaka är det inte helt svårt att föreställa sig att Alcazar ångrat sig och återförena­ts.

Omar Rudberg, tidigare medlem i FO&O, slänger sig i den karibiskoc­h latininflu­erade melodin Om om och om igen med både svenska och spanska. Förra året var det Mendez – nu är det alltså Omar som tar in en gnutta Despacito i Melodifest­ivalen.

Rebecka Karlsson debuterar som Melodifest­ivalartist. Går hon vidare till final möter hon Liamoo, som besegrade henne i Idolfinale­n 2016. Hennes låt Who I am handlar om att inte ge upp, och det sjunger hon om med ett modernt popsound i bakgrunden.

Sist ut är Jon Henrik Fjällgren, Melodifest­ivalvetera­nen med både en andra- och tredjeplat­s på sitt cv. Nu tar han i bidraget Norrsken med lyssnarna på en naturroman­tisk resa där jojken blandas ut med snälla melodislin­gor. HBL-TT/SOFIA SUNDSTRöM SVT1 21.00 och Yle Arenan Läs även intervjun med några av deltagarna på sidan 29.

 ?? TT/JESSICA GOW ?? Jon Henrik Fjällgren har fallit på mållinjen tidigare år.
TT/JESSICA GOW Jon Henrik Fjällgren har fallit på mållinjen tidigare år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland