Hufvudstadsbladet

Lipsanen laddar upp formen inför EM

Det var bekanta ansikten som regerade under första dagen av inomhus-FM i friidrott i Kuopio.

- VILLE BENGS ville.bengs@ksfmedia.fi Friidrott

I tresteg levde förhandsfa­voriten Simo Lipsanen upp till förväntnin­garna och tog FM-guld. Förstaplat­sen lossade med resultatet 16,19 och tvåa kom Arttu Tyystjärvi med ett hopp på 15,41. Bronset gick till Aaro David med resultatet 15,24. Tre av Lipsanens sex hopp var övertramp.

– Det blev lite att tvinga fram hoppen. Jag var inte som bäst i dag, kommentera­r Lipsanen till Yle Urheilu.

Lipsanen förbereder sig i Kuopio inför vintersäso­ngens höjdpunkt – inomhus-EM i Glasgow om två veckor. Formen tycks ha hittats då han nyligen satte nytt finskt inomhusrek­ord med 16,98 och nu tog sitt fjärde FM-guld i följd.

– Jag är medveten om min potential och mina chanser, men först gäller det att göra förberedel­serna så väl som möjligt. I EM-tävlingarn­a får vi sedan se hur det går, säger Lipsanen.

Lipsanen fortsätter FM-tävlingarn­a i Kuopio i dag med att delta i längdhoppe­t.

Ovanlig stavhoppst­ävling

På damernas 1500 meter tog Sara Kuivisto guld. Borgålöpar­en fick sällskap på podiet av IF Falkens Nathalie Blomqvist som löpte brons med ett nytt personbäst­a. Silvret gick till Kaisa Tyni.

Damernas stavhoppst­ävling förespådde­s att bli en kamp mellan Saga Andersson, Wilma Murto och Minna Niskanen, men den 18-åriga Andersson var klart ur form om kom inte över ingångshöj­den 400. Murto och Niskanen fick göra upp om guldet sinsemella­n och gjorde det till sist genom omhopp efter att bägge klarat 425 men inte något högre. Eftersom varken Murto eller Niskanen klarade av 435 eller 430 sänktes ribban åter till 425 och där var det Murto som drog det längre strået.

❞ Det blev lite att tvinga fram hoppen. Jag var inte som bäst i dag. Simo Lipsanen

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/MIKKO STIG ?? Simo Lipsanen har ett inomhus rekord i längdhopp på 776 centimeter.■
FOTO: LEHTIKUVA/MIKKO STIG Simo Lipsanen har ett inomhus rekord i längdhopp på 776 centimeter.■

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland