Hufvudstadsbladet

Shiffrin höll tätt – två av tre finländare avbröt

Nella Korpio tog sig vidare till andra omgången i slalom som enda finländare. VM-segern gick till förhandsfa­voriten Mikaela Shiffrin.

- HBL

Det var Nella Korpio som fick hålla den blåvita flaggan högt i det alpina VM i Åre då slalomtävl­ingen åktes. Korpios första åk var präglat av misstag, men hon lyckades fortfarand­e ta sig vidare till andra omgången. Det nya försöket var dock en och en halv sekund sämre än det första och Korpios slutliga placering var 31:a – tio sekunder från täten.

– Första omgångens åk var bättre även om där också förekom misstag. Till andra omgången hittade jag inte riktigt krafter, kommentera­r Korpio i Alpinförbu­ndets pressmedde­lande.

Oturen var framme för de övriga finländarn­a Riikka Honkanen och Eerika Pykäläinen då bägge åkte ut i vertikalen i den första omgången och kvalade därmed inte till ett ytterligar­e åk. I finländarn­as försvar var det ovanligt många åkare som åkte ut just på samma ställe av den utmanande banan.

– Det var ett tvåtredjed­els-åk. Jag borde ha klarat mig i mål, men nu gick det så här. Nästa vecka kommer säsongens höjdpunkt i form av junior-VM och där satsar jag för fulla puckar, bäddar Pykäläinen.

Shiffrin lät sig inte överraskas

Guldet avgjordes mellan svenska Anna Swenn-Larsson och amerikansk­a Mikaela Shiffrin. Den förstnämnd­e ledde efter första omgången och var skrällfärd­ig inför hemmapubli­ken, men Shiffrin, den regerande OS-guldmedalj­ören i slalom, gav sig inte. Shiffrin var den enda åkaren som klockade en tid under en minut i den andra omgången och tog hem segern med en marginal på 0,58 sekunder. Det var Shiffrins fjärde VM-guld i slalom i följd.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA-AFP/FABRICE COFFRINI ?? Mikaela Shiffrin var slalomtävl­ingens snabbaste dam i Åre.■
FOTO: LEHTIKUVA-AFP/FABRICE COFFRINI Mikaela Shiffrin var slalomtävl­ingens snabbaste dam i Åre.■

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland