Hufvudstadsbladet

Klopp: Bayern är ett högkvalita­tivt lag

Där Jürgen Klopp så här långt charmat supportrar, klubbdirek­törer, medier och juniorer med sitt avväpnande leende har stundens allvar nu också hunnit ikapp den sympatiske tysken.

- JONAS VON WENDT jonas.wendt@ksfmedia.fi

Jürgen Klopp har på sistone verkar ovanligt irriterad och stingslig då frågorna om huruvida Liverpool kommer att vinna någonting denna säsong haglat rätt tätt.

Det massmedial­a drevet är som bekant brutalt i England och inte ens Klopp verkar helt oberörd över den press och stress som alla kolumner, bloggar, expertpane­ler skapar då de dag ut och dag in dissekerar Liverpools spel ner till molekylniv­å.

Klopp har gjort ett grymt jobb med Liverpool men det är skäl att minnas att klubben inte vunnit någonting alls under tyskens ledning. I en framgångst­örstande klubb som Liverpool och med en historia som både kan vara en styrka och en belastning räcker det inte längre med att spela bra och komma nära. Nu gäller det att köra på ända in i kaklet.

I åttondelen väntar Bayern München, en klubb Klopp känner väldigt väl efter sina år i bland annat Dortmund. Årets upplaga av Bayern kanske inte är den bästa eller fräschaste som den sydtyska klubben fått fram under senare år men här finns både rutin och vinnarskal­le så det räcker och blir över.

Niko Kovac har genomgått en hyfsat tuff säsong med storklubbe­n. Kovac var på sin höjd tredje alternativ då Bayern förra sommaren letade efter en ny coach med ljus och lykta. Kritiken var under hösten stundtals frän mot Kovac men kroaten, till synes i samma fysiska form som under sin spelarkarr­iär, har lyckats hålla fokus på det väsentliga och då säsongen går in i sitt viktigaste skede har den tyska jätten alltjämt chansen att vinna såväl Champions League som Bundesliga. Dortmund har suttit i förarsätet hela säsongen i den inhemska ligan men en liten formsvacka har gjort att Bayern kunnat sätta en viss press på ärkerivale­n i titelracet.

– Bayern är ett väldigt solitt lagbygge. De har bredd och de har spets. Jag har kollat fem, sex matcher med dem och vet hur bra de är. Det är kvalitet och rutin hela vägen, säger Klopp till Liverpools hemsida.

Kovac är av ett helt annat virke än företrädar­na Guardiola och Heynckes.

– Det är klart att deras spelstil har förändrats mycket. Guardiola hade sin syn på fotboll, Heynckes sin. Kovac har sin vilket är helt normalt, säger Klopp som ändå inte räds Bayern.

– De är bra men det är vi också. Nu ska vi bara gå ut och köra för allt vad tyglarna håller.

De är bra men det är vi också. Nu ska vi bara gå ut och köra för allt vad tyglarna håller. Jürgen Klopp inför Liverpools match mot Bayern München

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/GLYN KIRK ?? Kan Jürgen Klopp i år äntligen föra Liverpool till en efterlängt­ad titel?
FOTO: LEHTIKUVA/GLYN KIRK Kan Jürgen Klopp i år äntligen föra Liverpool till en efterlängt­ad titel?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland