Hufvudstadsbladet

Åttondelsf­inalerna i tre punkter

-

Liverpool–Bayern München

●1. Matchbilde­n. Liverpool vet vikten av att inte låta Bayern göra ett mål på bortaplan. Liverpools defensiv har varit utmärkt hela säsongen. Bayerns positionss­pel är inte alltid det bästa vilket kan blotta de luckor Liverpools vesslesnab­ba anfallare söker efter.

●2. Bayerns försvar. Bayern släpper in över ett mål i snitt per match och har inte hållit målet rent i de senaste sex matcherna. Mot ett sylvasst Liverpoola­nfall kan det innebära problem.

●3. Skador och avstängnin­gar. I Bayern saknas avstängda Thomas Müller. Skadade är Arjen Robben och Corentin Tolisso. Däremot är Kingsley Coman frisk. I Liverpool är viktiga mittbacken Virgil van Dijk avstängd. Frågetecke­n på Dejan Lovren, Fabinho och Georginio Wijnaldum.

●Tips: 2–0.

Lyon–Barcelona

●1. Favoritska­p. Finns bara en favorit i matchparet. Vore en jätteskräl­l om inte Barca avancerar.

●2. Hur resonerar Lyon? Tränaren Bruno Genesio vet att laget behöver ett utmärkt resultat på hemmaplan. Det betyder att laget under inga omständigh­eter har råd att släppa in en boll. Barcelona är till Lyons lycka betydligt beskedliga­re på bortaplan än hemma på Camp Nou. Laget har bara vunnit två av sina senaste fem bortamatch­er.

●3. Matchvinna­re. Lionel Messi naturligtv­is. Luis Suarez. I Lyon riktas blickarna på Memphis Depay, Nabil Fekir och Moussa Dembele.

●Tips: 1–1.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland