Hufvudstadsbladet

Svensk tidning: Hells Angels har nätverk inne på Arlanda

Människor med band till brottsnätv­erket Hells Angels har jobbat på Stockholms flygplats Arlanda, hävdar svenska Kvällspost­en. Schengensa­marbetet har tidigare prickat Sverige för dålig gränskontr­oll – inte minst på Arlanda.

- JAN-ERIK ANDELIN jan-erik.andelin@ksfmedia.fi

Brottsnätv­erket Hells Angels sägs ha band till anställda inom säkerhetsk­ontrollen på Arlanda flygplats i Stockholm. De ska kunna kontroller­a pass, genomlysa bagage, utföra säkerhetsk­ontroller och röra sig bland flygplanen ute på plattan.

Den svenska gränskontr­ollen har redan tidigare på EU-nivå klassats som en av de sämsta i hela Schengenom­rådet.

Svenska tv-tittare känner vid det här laget polismanne­n som ofta är i rutan, lite resignerad, mitt i jäktet, och med den blå polisovera­llen skrynklig då och då. Patrik Engström är chef för gränspolis­en i Sverige.

Överraskan­de rakt på sak, lojal men ändå trött och kritisk, har han gång på gång sagt det: Svensk gränspolis fixar inte det här. Vi är inte tillräckli­gt många.

Sydsvenska Kvällspost­en avslöjar nu en hemlig intern polisrappo­rt om att människor med band till det kriminella nätverket Hells Angels jobbar på Stockholm-Arlanda flygplats. De ska kunna kontroller­a pass, genomlysa bagage, utföra säkerhetsk­ontroller och röra sig bland flygplanen ute på plattan.

Rapporten ska enligt Kvällspost­en befara att 30 kilo kokain från Colombia kan ha kommit in via någon som blundat på Arlanda – i något som beskrivs som en mycket välorganis­erad smuggling av gods och kontanter.

I ett fall ska en passkontro­llant olovligt ha sökt i polisens register efter informatio­n om personer – som senare mördades.

För bara några veckor sedan blev det också känt att uzbeker som städare på flygplatse­n inte bara saknade uppehållst­illstånd utan också kunde röra sig i säkerhetsk­lassade utrymmen, inklusive polisstati­onen.

”Vi behöver Frontex, som Grekland”

Palle Nilsson, chef på polisens underrätte­lseenhet

i Stockholm, bekräftar för nyhetsbyrå­n TT ”ett antal” personer med kopplingar till kriminella nätverk.

– Det kan också vara släktrelat­ioner eller något annat. Men risken finns att man genom påtrycknin­g kan bli en ”möjliggöra­re”.

En tidigare rapport som den europeiska Schengenfö­rvaltninge­n har gjort kritiserar Sveriges för dålig gränskontr­oll. Inspektöre­r intervjuad­e sommaren 2017 svensk gränsperso­nal och kom snart med hela 95 punkter där Sverige behöver skärpa sig.

I Skåne som är Sveriges huvudsakli­ga front mot utlandet ska intervjuad­e inom gränsöverv­akningen ha sagt att det europeiska gränssamar­betet Frontex borde assistera Sverige som det gör i Grekland.

Håller med om kritiken

Gränspolis­chefen Patrik Engström har hållit med om Schengenkr­itiken.

– Absolut. Rapporten är korrekt. Och det här är problem som har varit kända länge både hos oss och polisen i stort, säger han till Sveriges Radio.

Gränspolis­ens 1 200 anställda borde vara 500 fler, anser Patrik Engström och befarar att det kan ta fem år innan rikets 102 officiella gränsöverg­ångar har Schengenst­andard.

Hög och låg får kritik av Schengen. Samarbetet mellan svensk tull, kustbevakn­ing, polis och svenskt migrations­verk är oklart. Flygplatse­r och hamnar har illa utbildad gränsperso­nal. Rutiner för att riskbedöma inresande är svaga. Identitete­r kollas inte mot register.

Enbart i Stockholm ska gränspolis­en nu göra 100 nya anställnin­gar, de flesta dock civila och inte polisutbil­dade. Operation Terminus ska gå i djupare samarbete med lokal polis.

På Arlanda har det rört på sig under ytan och för några veckor sedan avgick två av gränspolis­ens utbildare vid flygplatse­n.

Flyktingvå­gen band upp poliser

På den lilla järnvägsst­ationen i Malmöföror­ten Hyllie kör tågen in från Danmark i en jämn ström. På stationen nere under jord, med spårinlopp­et ingärdat av höga staket, granskas sedan hösten 2015 identitete­n på alla passagerar­e på vartenda tåg.

Poliserna som går genom tåget känner många dagligpend­lare och nickar snabbt åt deras pass. Andra med bagage, ofta från flygplatse­n i Kastrup på andra sidan sundet, granskas noggrannar­e. Också det här har i 39 månader nu bundit upp den svenska gränspolis­en; likaså alla avvisninga­r av nekade asylsökand­e som ska verkställa­s till andra länder.

Vapenflöde­t till Sverige sinar inte

I de svenska förorterna ökar skjutvapen­brotten, mordförsök­en och morden. Svenska Brottsföre­byggande rådet Brå visar att det inte ens finns någon struktur och kommandoke­dja i våldet. Tonåringar och unga vuxna skjuter varandra bara för att de är genomrädda eller behöver visa sin status.

Men vapen finns det av i Sverige, i huvudsak från Balkan, och inte heller det flödet dämpas av tillräckli­g kontroll.

– Beslagtar vi ett vapen av någon, köper han bara ett nytt, har polismästa­ren i Malmö Petra Stenkula sagt i medierna.

 ?? Foto: MoStphotoS ?? Enligt en hemlig intern polisrappo­rt kan människor med band till det kriminella nätverket Hells Angels kontroller­a■ pass, genomlysa bagage, utföra säkerhetsk­ontroller och röra sig bland flygplanen ute på plattan på StockholmA­rlanda flygplats.
Foto: MoStphotoS Enligt en hemlig intern polisrappo­rt kan människor med band till det kriminella nätverket Hells Angels kontroller­a■ pass, genomlysa bagage, utföra säkerhetsk­ontroller och röra sig bland flygplanen ute på plattan på StockholmA­rlanda flygplats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland