Hufvudstadsbladet

OS-mästaren Klaebo höll för favorittry­cket – efter bråket

Det blev norskt guld i VMsprinten. Johannes Høsflot Klaebo var snabbast av alla i Seefeld – efter ett semifinalb­råk med Sergej Ustiugov som senare diskades.

- TT

– Det var kul att han skulle brösta upp sig, säger Klaebo till NRK.

Det blev norskt högst upp på pallen i VM-sprinten i Seefeld. Regerande OS-mästaren Johannes Høsflot Klaebo tog sitt första VM-guld efter att ha spurtat ner italienske Federico Pellegrino som var den ende som kunde utmana 22-åringen.

I mål skiljde det 23 hundradela­r mellan giganterna. Ryssen Gleb Retivych tog brons.

Annars handlade snacket mycket om ett bråk i semifinale­n, där Klaebo hamnade i flera tilltrassl­ade situatione­r med Glebs landsman Sergej Ustiugov som var märkbart irriterad på norrmannen efter målgång. I målområdet åkte Ustiugov fram till Klaebo och gav honom en knuff och putta- de sedan till honom med armen.

– Jag vet inte vad som hände. Jag ville ha innerspåre­t, och så kom han. Han körde rätt in i mig. Det var lite knuffar, men jag tycker att det var kul att han kom bort sen och skulle brösta upp sig, säger Klaebo till NRK.

Ustiugov själv menade att juryn inte varit rättvis mot honom, men kunde ändå kosta på sig att skämta i SVT efter loppet.

– Jag kunde inte slå honom i spåret så jag bestämde mig för att slå honom i en fajt, säger Ustiugov.

Ett par timmar efter herrarnas final kom tävlingsle­dningen med beskedet att Ustiugov diskats i semifinale­n.

26-åringen, som tog silver i sprint vid VM i Lahtis 2017, fick två varningar som renderade i diskningen. En varning för obstruktio­n av Klaebo i en stigning. Och en varning för bråket i målfållan.

 ?? FoTo: LEHTIKuVA/VESA MoILANEN ?? Johannes Høsflot Klaebo■ tog som väntat VM-guld.
FoTo: LEHTIKuVA/VESA MoILANEN Johannes Høsflot Klaebo■ tog som väntat VM-guld.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland