Hufvudstadsbladet

Tottenhamf­örlust i Kanes comeback

För första gången på sju matcher startade anfallaren och lagkaptene­n Harry Kane för sitt Tottenham. Men trots att Kane blev målskytt i comebacken förlorade Tottenham mot Burnley med 1–2 och tappade viktiga poäng i Premier Leagues toppstrid.

- HBL-ROBIN SALOMONSSO­N/TT

Harry Kane har inte startat en match för Tottenham sedan 13 januari, då anfallaren skadade ankelligam­enten i förlusten mot Manchester United. Men i bortamatch­en mot Burnley fanns Kanes namn återigen med i startelvan.

Landslagsa­nfallarens närvaro fick dock ingen omedelbar effekt – det skulle dröja knappt 60 minuter innan matchens första mål kom. Och det var varken Kane eller någon annan Tottenhams­pelare som gjorde det. I stället var det Burnleys Chris Wood som på hörna nickade in matchens första mål.

Men i den 65:e minuten fick Kane bollen på vänsterkan­ten, drog ifrån, och kunde med yttersidan placerade in kvittering­smålet via den bortre stolpen.

Tottenham är det enda laget som i Premier League som inte har spelat en oavgjord match och såg i det läget ut att gå mot just ett oavgjort 1–1-resultat. Men Burnley ville annorlunda och tog återigen ledningen med drygt fem minuter kvar när Ashley Barnes satte 2–1 till hemmalaget.

Förlusten innebär att Tottenham, som ligger trea, förlorar viktiga po- äng i Premier Leagues toppstrid. Burnley å sin sida fortsätter sin fina form och har ännu inte förlorat en Premier League-match under 2019.

I dag spelas en riktig toppmatch då Liverpool möter Manchester United. Liverpool har spelat en match färre än ligaledare­n Manchester Ci- ty. Både City och Liverpool har 65 poäng. Tottenham har 60.

?? FOTO: AFP / LEHTIKUVA / OLI SCARFF ?? En besviken Harry Kane.