Hufvudstadsbladet

Kerttu Niskanen petades ur stafettlag­et

Laura Mononen, Krista Pärmäkoski, Riitta-Liisa Roponen och Eveliina Piippo utgör Finlands kvartett i damernas VM-stafett på skidor.

- HBL-SPT/MATS AHLNäS

Kerttu Niskanen skidar inte i Finlands stafettlag för första gången sedan 2011. I stället för Eveliina Piippo debutera i en VM-stafett.

Mononen har gjort bra ifrån sig sedan årsskiftet och fjortonde plats i 10 km klassiskt räckte för att säkerställ­a hennes plats i stafettlag­et. Kerttu Niskanen var förkyld i helgen och misslyckad­es totalt i tisdags.

Startordni­ngen är nästan säkert Mononen-Pärmäkoski-Roponen-Piippo. Pärmäkoski får mäta sig med bland annat Sveriges Frida Karlsson och Norges Therese Johaug på andra sträckan. För en månad sedan åkte Finland med den uppställni­ngen i världscupe­n i Ulricehamn. Då blev det en tredjeplat­s.

Tävlingen avgörs i eftermidda­g i Seefeld. Startskott­et går klockan 14.

Mononens insats i tisdagens klassiska lopp (14:e plats) räckte för att peta Kerttu Niskanen från laget. Niskanen, som drabbades av en sjukdom precis vid VM-starten, var sämst av Finlands fyra åkare i tisdags.

För två år sedan tog Aino-Kaisa Saarinen, Kerttu Niskanen, Laura Mononen och Krista Pärmäkoski ett VM-brons i stafetten. Då vann Norge överlägset.

Norge är favorit även denna gång. Sverige är på förhand sett norskornas främsta utmanare. Finland brottas troligen i samma viktklass som Ryssland, USA, och kanske Tyskland.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA ?? Eveliina Piippo tävlade för första gången i VM-sammanhang i lördagens skiathlon. Hon gick i mål som 23:a.
FOTO: LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA Eveliina Piippo tävlade för första gången i VM-sammanhang i lördagens skiathlon. Hon gick i mål som 23:a.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland