Hufvudstadsbladet

El Clasico och derbyn i Merseyside och norra London på helgmenyn

Liverpool försöker hålla undan för Manchester City, Real Madrid måste slå Barcelona och i norra London är det dags för prestigemö­tet mellan Spurs och Arsenal. HBL listar fem intressant­a matcher under veckoslute­t.

- JONAS VON WENDT 029 080 1387, jonas.wendt@hbl.fi

Fredag Augsburg–Dortmund, 21.30, Viasat/Viaplay.

Kanske ingen klassiker i ordets rätta bemärkelse men matchen är av oerhörd vikt i båda läger. Augsburg har vunnit en av lagets fjorton senaste ligamatche­r, spelet i är i baklås och försvaret läcker mera än dammarna i Brasilien. Tappat in tolv bollar i de tre senaste ligamatche­rna. Skadeoch otursförfö­ljda Fredrik Jensen lär inleda på bänken i laget som i nuvarande form riskerar nedflyttni­ng.

Dortmund? Bara en seger på de fyra senaste och Bayern flåsar dem i nacken. Augsburg måste Dortmund slå.

Lördag

Tottenham–Arsenal, 14.30.

Spurs har två raka ligaförlus­ter bakom sig, formstarka Arsenal har vunnit tre i följd och Gunners ligger fyra i serien nu. Via en seger skulle laget krympa avståndet till Tottenham till ett poäng. Håll ett öga på formstarka Henrikh Mkhitaryan i Arsenal. Varit grym på sistone och är med sin teknik, snabbhet och avighet ett hot för vilken backlinje som helst.

Bland Tottenhamf­ansen riktas blickarna på trion Son-Kane-Eriksen.

Rotherham–Norwich, 17.00.

Norwich leder alltjämt The Championsh­ip och det mycket tack vare Teemu Pukki som redan mäktat med 23 mål. Finländare­n leder skytteliga­n. Bottenlage­t Rotherhams defensiv hör till de skrangliga­ste i ligan så här finns alla chanser till mera nätrassel för finländare­n.

Mönchengla­dbach–Bayern München, 19.30, Viasat/Viaplay.

Bayern har fått upp ångan och jagar frenetiskt för att komma ikapp Dortmund. Mönchengla­dbach på hemmaplan skulle normalt sett vara en tuff nöt för Bayern att knäcka men hemmalaget­s form är ett stort frågetecke­n. Den aktiva, snabba och energikräv­ande spelstilen börjar kanske ta ut sin rätt? Sju insläppta mål och ett poäng i de tre senaste matcherna är oroväckand­e nyheter för laget som länge och väl hade häng på både Bayern och Dortmund.

Real Madrid–Barcelona, 21.45, C More.

0–3 i veckan efter en mycket jämn matchbild. Real Madrid föll på ineffektiv­itet före paus. I andra halvlek steg Luis Suarez fram och avgjorde. Därmed är Reals saga i Copa del Rey all.

I ligan är laget nio poäng bakom Barca och via en seger kan Los Blancos blåsa en gnutta liv i sina titelhopp men samtidigt har man Ajax och Champions League att tänka på i veckan. Den turneringe­n är betydligt viktigare för klubbens vidkommand­e.

Barcelonas utgångsläg­e är betydligt lättare. Ingen euromatch i veckan och vetskap om att en förlust inte är någon katastrof. Med det sagt avgör väl Messi som vanligt.

Söndag Everton–Liverpool, 18.15, Viasat/Viaplay.

Marco Silva fick lite respit då Everton slog Cardiff senast. Men en brakförlus­t mot lokalkonku­rrenten kan bli den sista matchen för Silva trots det. Everton och Silva har satsat stora pengar på laget men en ständigt läckande offensiv gör att laget för tillfället parkerar på en nionde plats.

Liverpool firade målkalas mot Watford senast och Sadio Mané verkar igen ha hittat toppformen. Trots bortaplan är Liverpool tämligen stor favorit här.

Napoli–Juventus, 21.30, Ruutu.

Juventus är illa ute i Champions League, i serie A dominerar Juve i vanlig ordning stort.

Napoli är lika klar tvåa i ligan som Juventus är etta och inte ens en se- ger för Neapelklub­ben lär rubba storklubbe­n från norr. Däremot är det frågan om väldigt mycket prestige här. Juventus är utan förlust i den inhemska ligan så här långt denna säsong och den sviten vill Napoli mer än gärna spräcka.

 ??  ?? Lionel Messi och Barcelona slog Real Madrid i spanska cupen och får en ny chans att strö salt i såren på lördagen.
Lionel Messi och Barcelona slog Real Madrid i spanska cupen och får en ny chans att strö salt i såren på lördagen.
 ?? FOTO: LEHTIKUVA/ANTHONY DEVLIN
FOTO: LEHTIKUVA/OSCAR DEL POZO ?? Sadio Manés målform är goda nyheter för titeljagan­de Liverpool.
FOTO: LEHTIKUVA/ANTHONY DEVLIN FOTO: LEHTIKUVA/OSCAR DEL POZO Sadio Manés målform är goda nyheter för titeljagan­de Liverpool.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland