Hufvudstadsbladet

Veteraner möter nybörjare

-

■ De flesta artister har ändrat sina nummer minimalt från deltävling­arna, men Arvingarna har fått tillbaka sin saknade fjärde medlem, trummisen Tommy Carlsson. De övriga tre har därmed fått hjälpa till att lära ut koreografi­n, som anpassats från förra veckan när bandet gick vidare från Lidköping.

– Vi har justerat numret eftersom vi är fyra i stället för tre. Koreografe­rna har haft en tanke och en plan för om vi går vidare och Tommy är med, så det har inte varit några problem, säger Casper Janebrink.

Rebecka Karlsson står i duell mot Arvingarna och är en smula nervös över att som nybörjare möta de tidigare vinnarna.

– Det är läskigt. De är ju veteraner och har gjort det här flera gånger. Men även om jag hade åkt ut hade jag blivit glad för deras skull. Går jag vidare själv kommer jag att bli tårögd och överlyckli­g, säger hon.

För att få ännu mer styrka i bidraget, som handlar om att lämna småstaden och bege sig ut i världen, har fler dansare kallats in. Och Rebecka Karlsson avslöjar att hon även har tagit hjälp av en annan deltagares sångcoach.

– Vi har tagit in en till boxningstj­ej och en balettdans­ös så att det represente­rar ännu mer fighting och frihet. Jag kände sist att sången inte satt helt hundra.

– Jag har svårt att hålla tonerna när jag blir övertaggad, så jag hoppas kunna träna upp magstödet med hjälp av min sångcoach Marie, säger hon.

Anna Bergendahl är hittills den enda Melodifest­ivaldeltag­aren som tagit sig in på Svensktopp­en med årets bidrag Ashes to ashes. Hon möter Andreas Johnson i Andra chansen, men inför duellen har hon jobbat på som vanligt under praktiken som läkarstude­nt.

– Jag har kört på med min praktik på sjukhuset i Örebro och jobbat på dagarna. Det är några patienter som har kopplat att det är jag och då har man fått lite pepp, säger hon och fortsätter:

– Jag vill ju så gärna bli läkare, men om jag kommer till final och det tar fart ännu mer så måste jag nog ta en paus. Det går inte att sia om hur det går, det är svenska folket som bestämmer, säger hon.

HBL-TT/ANN EDLIDEN SVT1 21.00 och Yle Arenan

 ?? FOTO: TT/MAJA SUSLIN ?? Anna Bergendahl har fortsatt att träffa patienter på sjukhuset under■ sin praktik och repat på kvällarna.
FOTO: TT/MAJA SUSLIN Anna Bergendahl har fortsatt att träffa patienter på sjukhuset under■ sin praktik och repat på kvällarna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland