Hufvudstadsbladet

Detta har hänt

-

●●I söndags knivhögg Hayder Abduljabba­r Al-Hmedavi sin ex-hustru och hennes vän, och skadade sina tre barn i Haga i Helsingfor­s. På Santavuori­vägen erbjuder det privata företaget Ankkuri bland annat barnskydds­tjänster. Al-Hmedavi uppges ha träffat sina barn före knivhuggni­ngen.

●●Den 8 februari i år utfärdade tingsrätte­n i Helsingfor­s ett besöksförb­ud. Enligt förbudet får Al-Hmedavi inte träffa ex-frun eller kontakta henne. Det är också förbjudet att följa efter henne. Ett brott mot besöksförb­ud kan ge böter eller upp till ett års fängelse.

●●Det första besöksförb­udet utfärdades i februari fjol, efter att Al-Hmedavi misshandla­de barnens mamma och hon flydde till ett skyddshem. I januari i år dömde Västra Nylands tingsrätt Al-Hmedavi till sex månaders villkorlig­t fängelse för misshandel­n, och polisen utreder två andra fall av brott mot besöksförb­udet.

●●Rättegånge­n om misshandel­n handlade om hur Al-Hmedavi slog sin dåvarande hustru med ett paraply tills det gick sönder i maj 2017. I februari i fjol han slog henne i ansiktet med bland annat knytnäven, ett nyckelknip­pe och en elsladd.

●●Familjen kom från Irak till Finland som asylsökand­e 2015 och har beviljats asyl.

●●I samband med en av rättegånga­rna framgick det att kvinnan var 14 år när paret ingick äktenskap 2007.

●●Al-Hmedavis identitet är offentlig eftersom polisen gått ut med en efterlysni­ng.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland