Hufvudstadsbladet

Gripen hölls kvar mot sin vilja

Den uppmärksam­made skjutninge­n i Söderkulla i Sibbo var inte ett brott mot liv. Personen som greps för dådet hölls kvar i lägenheten mot sin vilja.

- SPT/HENRI FORSS

Polisen frigav i går den person som greps efter den uppmärksam­made skjutninge­n i Söderkulla i Sibbo i söndags.

Enligt polisen var det fråga om ett väldigt speciellt händelsefö­rlopp. En person förlorade sitt liv i en höghusläge­nhet på Granitväge­n i Söderkulla. Dödsfallet väckte gott om uppmärksam­het i medierna.

– Händelsern­a som ledde till dödsfallet var väldigt speciella, och på grund av det har utredninge­n varit krävande, säger kriminalko­mmissarie Mikko Minkkinen i ett pressmedde­lande.

Under utredninge­n har framkommit att det inte längre finns några skäl att misstänka brott i samband med dödsfallet. Personen som greps är inte längre misstänkt för något.

– Personen hölls kvar i lägenheten mot sin vilja och med hjälp av hot och våld, säger Minkkinen.

I och med att polisen inte längre misstänker något brott kommer ärendet att behandlas som en dödsorsaks­utredning. Det innebär att polisen inte kommer att informera ytterligar­e om fallet. När utredninge­n blir klar kommer ärendet att läggas ner.

Däremot kommer polisen att utreda vad den överlevand­e personen utsattes för, men i och med att det inte längre finns någon att åtala kommer den utredninge­n inte heller att gå vidare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland