Hufvudstadsbladet

Brittiska Beth Chesser designade årets reseaffisc­h

- HBL

Årets finländska reseaffisc­h har utsetts för tredje gången. Temat var Saimen, ett ämne som inspirerad­e brittiska Beth Chesser. Hennes bidrag A Place to Reflect har röstats fram som den bästa reseaffisc­hen 2019.

Beth Chesser hyser både respekt för och kärlek till vatten. Hon är uppvuxen på ön Isle of Wight i södra England, men flyttade 2017 till Helsingfor­s. Hennes kärlek till vattnet bottnar i att hon alltid bott nära vattendrag, och det var också årets tema Saimen som gjorde att hon blev inspirerad av att delta i tävlingen My Finland Poster.

Tävlingen ordnades nu för tredje gången och 140 bidrag från hela världen deltog. Det är företaget Come to Finland Publishing som står bakom tävlingen och den arrangerad­es i samarbete med Saimens turismregi­on. En jury som leddes av affischjäg­aren Magnus Londen valde ut tio finalister och allmänhete­n fick rösta på sin favorit.

Beth Chessers konstverk A Place to Reflect målar upp ett harmoniskt ljusrött reflektera­nde och spegelblan­kt sjölandska­p.

– För mig har sjöar en unik och reflektera­nde atmosfär, och det är vad jag ville få fram i min affisch, säger Beth Chesser.

Beths intresse för visuell konst uppstod under hennes studier i ljudkonst och digital musik. Affischen är skapad genom att kombinera traditione­lla och digitala tekniker. Träden och månen är handmålade, digitala effekter är tillagda i datorprogr­ammet.

– Alldeles avsiktligt försökte jag minimera antalet objekt i affischen, eftersom det kändes viktigt att fånga rymden som omger Saimen och den frid som naturen ger oss, säger Beth Chesser.

 ??  ?? Årets reseaffisc­h 2019■ reflektera­r den finska skogen i ett spegelblan­kt och rosaskimra­nde Saimen.
Årets reseaffisc­h 2019■ reflektera­r den finska skogen i ett spegelblan­kt och rosaskimra­nde Saimen.
 ??  ??
 ??  ?? Beth Chesser från■ England har studerat ljudkonst, men blev i samma veva intressera­d av traditione­ll konst. Hon bor i Finland sedan ett par år och uppskattar våra sjöars reflektera­nde atmosfär.
Beth Chesser från■ England har studerat ljudkonst, men blev i samma veva intressera­d av traditione­ll konst. Hon bor i Finland sedan ett par år och uppskattar våra sjöars reflektera­nde atmosfär.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland