Hufvudstadsbladet

Tre vänner får en baby

-

■ Kolmistaan är en finsk komediseri­e från 2017 i tio halvtimmes­avsnitt i regi av Samuli Valkama. Det välbekanta upplägget är tre snart trettioåri­ngar som delar lägenhet. Det är partyprins­essan Vilma (Pamela Tola), hennes arbetslöse pojkvän Seven (Eero Ritala) och hennes snygge bögbästis Markus (Lauri Tilkanen) som jobbar på reklambyrå. Efter en våt och vild festnatt har de en trekant, varvid Vilma blir gravid med någondera av männen. Efter att chocken lagt sig beslutar de sig för att tillsamman­s ta hand om barnet.

Serien är en finsk version av brittiska Threesome, vilket kan få varningskl­ockorna att ringa –

nationella versioner lever sällan upp till originalen. Men intrycket är att Kolmistaan ändå inte är någon karbonkopi­a av den brittiska serien utan att manusförfa­ttarna John Lundsten och Leo Viirret arbetat om ursprungsm­aterialet en hel del.

Serien är inte klockren; tonen och situatione­rna sitter inte perfekt, och ofta är det tillskruva­t på ett konstlat och ansträngt sätt. Men att familjemod­ellen är en lite annan än den gamla hederliga kärnfamilj­en gör den lite intressant. Sub 21.00, repris lördag 00.05 och tisdag 01.45 samt Elisa Viihde

malin.slotte@ksfmedia.fi

MALIN SLOTTE

 ?? FOTO: JAANA RANNIKKO ?? Lauri Tilkanen, Pamela Tola och Eero Ritala delar en bohemiskt trivsam lägenhet i Helsingfor­s innerstad.
FOTO: JAANA RANNIKKO Lauri Tilkanen, Pamela Tola och Eero Ritala delar en bohemiskt trivsam lägenhet i Helsingfor­s innerstad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland