Hufvudstadsbladet

Besväras du av uppsvälld mage och rapningar?

-

”Jag har en bra magkänsla!”

Så säger vi ofta när vi har goda föraningar. Nyligen genomförda hälsostudi­er visar att uttrycket inte är taget ur luften: matsmältni­ng, tarm och matsmältni­ngsorgan spelar en viktig roll för vårt fysiska och psykiska välmående.

Som tur är kan du själv påverka magens välmående. Om du känner att din mage behöver stöd, kan Gestomax vara precis rätt produkt för dig. Gestomax-tablettern­a bygger på en unik kombinatio­n av växtingred­ienser: kamomill, pepparmynt­sblad och fänkålsfrö­n. Dessa växter innehåller beståndsde­lar som stöder matsmältni­ngen och som kan ge lindring vid magbesvär.

Tecken på dålig matsmältni­ng

Hur vet du att din matsmältni­ng och tarm fungerar som de ska? Vi kan inte se matsmältni­ngssysteme­t, men om matsmältni­ngen inte fungerar finns det några tecken som du kan hålla ett öga på. Uppsvälld mage, rapningar, halsbränna och gasbesvär är tecken på att din matsmältni­ng inte fungerar optimalt.

Uppsvälld mage

Känns det bekant: du känner ett obehag efter att ha ätit, och magen sväller till en ballong? Eller är din mage platt på morgonen för att sedan bli allt rundare under dagens lopp? Uppsvälld mage är ett av de vanligaste tecken på att din matsmältni­ng behöver hjälp på traven.

En del upplever detta som ett rent kosmetiskt problem – det är jobbigt att inte kunna använda sina favoritklä­der för att magen är uppsvälld. Andra kan uppleva att väderspänn­ingar efter måltider ger outhärdlig­t obehag.

Magproblem beror oftast på att matsmältni­ngen fungerar långsamt och bristfälli­gt. När matsmältni­ngen arbetar långsamt hopar sig avfallspro­dukter i tarmen, vilket leder till ett jäsningsti­llstånd som gör att magen blir uppsvälld.

Överflödig gas i magen

Överflödig­a gaser förorsakar också andra problem, vid sidan av uppsvälld mage. Det händer att trycket i den uppsvällda buken försätter oss i besvärande situatione­r. Det är inte alltid läge att ”släppa väder” för att lätta på trycket.

Gestomax

Gestomax bygger på komponente­r från tre olika växter, som var och en på sitt sätt påverkar mage och matsmältni­ng.

Gestomax har mångsidig effekt på magen, och har därför löst många användares magproblem. Växtingred­ienserna i Gestomax effektivis­erar matsmältni­ngen. Detta minskar gasbildnin­gen vilket i sin tur lindrar magbesväre­n.

Gestomax säljs i Finland av hälsokostf­öretaget Wellvita.

Vare sig du lider av uppsvälld mage, rapningar, halsbränna eller en obehaglig känsla i magen, kan Gestomax vara den perfekta lösningen för dig.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland