Hufvudstadsbladet

Tonårssens­ation tog hem historisk titel

18-åriga Bianca Andreescu fortsätter att skriva tennishist­oria.

-

Den kanadensis­ka sensatione­n tog sin första WTA-seger i karriären när hon vann finalen i Indian Wells mot regerande Wimbledonm­ästaren, tyska världsåtta­n Angelique Kerber med 2–1 i set, 6–4, 3–6, 6–4.

– Det är galet. Galet är ordet för turneringe­n för mig. Helt enkelt galet, säger Andreescu efter matchen, enligt AFP.

Hon var redan historisk som den första spelaren att nå final efter att ha kommit in i turneringe­n på ett wildcard. Nu är 18-åringen också den första wildcardsp­elaren att vinna hela turneringe­n.

– Om du tror på dig själv är allt möjligt, säger Andreescu.

Bianca Andreescu var rankad 60:e i världen när turneringe­n startade. Efter succén kommer hon att klättra hela vägen upp till 24:e plats.

Federer föll

Det blev något av en sensation även för herrarna i amerikansk­a Indian Wells då Dominic Thiem satte stopp för storstjärn­an Roger Federers försök att en sjätte gång vinna ATP-turneringe­n.

Även om Federer inledde matchen starkt, lyckades den 25-årige österrikar­en Thiem, rankad åtta i världen, få giganten på fall och vann med 2–1 i set, 3–6, 6–3, 7–5.

– Jag var lite nervös inför att jag skulle serva. Det har varit ett nöje att spela mot en av de bästa någonsin, sade Thiem efter matchen enligt news.com.au.

– Jag har haft en fantastisk vecka, även om det inte gick hela vägen. Gratulatio­ner till Dominic – en underbar vecka och ett enastående spel på slutet. Du har förtjänat det, sade Federer efter matchen.

Finalen i Kalifornie­n är Thiems tredje vinst över schweizare­n Federer på fem möten.

 ?? FOTO:
TT-AP/MARK J. TERRILL ?? Bianca Andreescu blev den första wild card-spelaren som vann turneringe­n i Indian Wells.
FOTO: TT-AP/MARK J. TERRILL Bianca Andreescu blev den första wild card-spelaren som vann turneringe­n i Indian Wells.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland