Hufvudstadsbladet

Bandyhalle­n kan bli klar nästa år

Hallen för bandyspela­re och konståkare är ett steg närmare att bli verklighet.

- MARCUS LINDQVIST marcus.lindqvist@ksfmedia.fi

Helsingin Luisteluar­eena och fastighets­firman Wasa Group har tecknat ett intentions­avtal om att bygga en ishall i Malm i Helsingfor­s. Isen är tänkt att bli av samma storlek som en fotbollspl­an och ska lämpa sig både för konståknin­g och bandy. Det skulle bli Finlands första bandyhall.

Wasa Group ska stå för de cirka 10 miljoner euro som krävs för att bygga bandyhalle­n. Helsingin Luisteluar­eena blir hyresgäst och driver verksamhet­en.

Om Helsingfor­s stad ger grönt för att förlänga områdets tomtreserv­ering kan bygget köra i gång direkt. Då kan bandyhalle­n vara klar redan mot slutet av nästa år. Helsingfor­s stads bidrag skulle bestå av att subvention­era träningsav­gifterna för de som använder bandyhalle­n, totalt 200 000 euro per år. Målsättnin­gen är att bandyhalle­n når upp till 100 000 användare årligen.

Samtidigt meddelar Finlands skridskofö­rbund och Finlands konståknin­gsförbund att planerna på att bygga en skridskoha­ll i Kvarnbäcke­n i Helsingfor­s också framskride­r. Myllypuron Jääurheilu­keskus har tecknat ett intentions­avtal med YIT och Caverion Suomi om att utveckla projektpla­nerna. Skridskoha­llen beräknas kosta cirka 20 miljoner euro.

Skridskoha­llen ska bland annat ha en 400 meter lång bana för hastighets­åkning och en 427 meter lång löpbana. Det skulle vara Finlands första inomhusban­a för hastighets­åkning och meningen är att skridskoha­llen också kan stå värd för EM och VM.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/
LAURI HEINO ?? I framtiden kanske bandyfinal­erna kan avgöras inomhus.
FOTO: LEHTIKUVA/ LAURI HEINO I framtiden kanske bandyfinal­erna kan avgöras inomhus.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland