Hufvudstadsbladet

Snygg Beach fick bidrag

- HBL

Strandstäd­ningsproje­ktet Snygg Beach, som riktar sig till allmänhete­n, fick i år ett stöd på 90000 euro av Ålandsbank­ens Östersjöpr­ojekt. Projektet uppmanar allmänhete­n att städa upp stränderna.

Snygg Beach inleder i vår sitt sjätte verksamhet­sår. Programmet ordnas av föreningen HSR, Håll skärgården ren, en riksomfatt­ande miljöorgan­isation för alla som rör sig till sjöss.

Syftet är att med hjälp av allmänhete­n städa upp stränderna, göra allmänhete­n uppmärksam på nedskräpni­ngen av stränderna samt samla in informatio­n om nedskräpni­ngsläget.

Summan på 90 000 fördelas över tre år och möjliggör en fortsättni­ng och utveckling av programmet, skriver föreningen HSR i ett pressmedde­lande.

– Med den här finansieri­ngen kan vi fortsätta att utveckla Snygg Beach-programmet i en riktning som allt starkare betonar den miljöfostr­ande aspekten samt utveckla vår verksamhet tillsamman­s med skolorna. Tack vare priset kan vi också mer aktivt försöka finna nya tekniska lösningar, som kan hjälpa oss att allt starkare förankra Snygg Beach i nutiden. Ålandsbank­en var med och möjliggjor­de starten av Snygg Beach 2014, så det är fint och faller sig naturligt att vi får fortsätta arbeta tillsamman­s för renare stränder, säger Julia Jännäri som är projektkoo­rdinator för Snygg Beach.

Vem som helst kan delta i programmet genom att ordna ett strandstäd­ningstalko på vilken strand som helst, vare sig det är en havsstrand eller åstrand. Talkon anmäls på hemsidan snyggbeach.fi och där kan talkodelta­garna också skriva ut blanketter för rapporteri­ngen av skräp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland