Hufvudstadsbladet

”Nu vaknar jag inte längre på natten”

-

Magnus nattsömn stördes länge av ett ökat urinerings­behov som berodde på förstorad prostata. Han beslöt sig för att prova Prostabona-kosttillsk­ottet, som innehåller lignaner av linfrö. Lignanerna främjar prostatahä­lsan hos åldrande män.

Vi beger oss ofta ut få fiskefärd, jag och mina kompisar. När vi satt i våra båtar brukade fiskegänge­t lite lekfullt småretas med mig och ibland ropa: ”Magnus måste få kissa!” Och sant var det ju, berättar Magnus.

– Så länge jag kan minnas har jag under nätterna behövt gå upp för att kissa. Under senare år blev toalettbes­öken allt frekventar­e och min nattsömn blev störd.

Till slut hittade Magnus en lösning, när han såg Wellvitas tidningsan­nons. Magnus visste att hans besvär inte berodde på någon allvarliga­re sjukdom, så han beslöt sig för att prova Prostabona.

– I annonsen berättade man om att linfröna i Prostabona­preparatet innehåller lignaner som främjar en god prostatahä­lsa hos åldrande män. Därför beslöt jag mig för att prova om preparatet kunde hjälpa också mot mina besvär.

– Efter att ha använt preparatet en tid märkte jag småningom en förbättrin­g.

Magnus berättar vidare att hans nätter nu är lugna.

– I mitt fall är det så att de nattliga uppvaknand­ena har avtagit och under de senaste veckorna har jag under många nätter överhuvudt­aget inte behövt gå på toaletten, tillägger han.

– Nu rekommende­rar jag Prostabona till alla mina vänner i fiskegänge­t, när de ibland måste ro i land för att ”kasta vatten”, skrattar Magnus med glimten i ögat.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland