Hufvudstadsbladet

Peltonen misslyckad­es i korta programmet

Emmi Peltonen lyckades inte ta sig vidare från det korta programmet i VM.

-

Emmi Peltonen stod för säsongens sämsta poäng då hon misslyckad­es med att ta sig vidare från det korta programmet i VM i japanska Seitama.

19-åringen Peltonen noterades för poängen 53,22 då 55,20 poäng hade räckt för en plats i det fria programmet.

Peltonen har fått högre poäng än 55,20 i samtliga tävlingar hon fullföljt den här säsongen.

Peltonen blev blixtinkal­lad till VM då Viveca Lindfors tvingades lämna återbud på grund av medicinska skäl. Helsingfor­sdamen berättade att de korta förberedel­serna spelade in i hennes insats på isen.

Hon fick veta att hon ska tävla i VM bara en vecka innan det var dags för avfärd. Men trots de korta förberedel­serna ville hon inte skylla sitt misslyckan­de på det.

– Det gick inte så bra som jag kan prestera. Jag kan inte göra något åt att det inte gick som det borde, sade Peltonen till Yle Urheilu efter tävlingen.

– Då man kommer hit ska man lyckas åka ett rent program så att man tar sig vidare. Men samtidigt ska jag vara ärlig mot mig själv och minnas hur förberedel­serna såg ut.

Hon misslyckad­es direkt i det första hoppet då hon gick i isen och efter det hade hon svårt att hitta rytmen och flowen i sin åkning trots att allt kändes bra inför tävlingen.

– Det kändes fantastisk­t att få tävla men sedan lyckades jag inte alls som jag kan, säger hon till Yle.

Peltonen slutade på 28:e plats i tävlingen.

Då man kommer hit ska man lyckas åka ett rent program så att man tar sig vidare. Men samtidigt ska jag vara ärlig mot mig själv och minnas hur förberedel­serna såg ut. Emmi Peltonen

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO ?? Emmi Peltonens VM blev kort då hon inte lyckades kvalificer­a sig för det fria programmet.
FOTO: LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO Emmi Peltonens VM blev kort då hon inte lyckades kvalificer­a sig för det fria programmet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland