Hufvudstadsbladet

Fyrsällska­pet firar ny bok

- HBL

Finlands fyrsällska­p ordnar en miniturné på tvåspråkig­a orter i Nyland och Åboland för att fira att boken Gustavsvär­n – Hangös hamnfyr och fästningsö nu finns på svenska.

Fyrsällska­pet säljer sin bok, som inte kommer kunna köpas i bokhandlar, och passar samtidigt på att visa sin film om fyren på Bengtskär, skriver de i ett pressmedde­lande.

Turnén börjar i dag i S:t Karins och Hangö. I morgon är Ekenäs och Sibbo på tur och på söndag Karis och Helsingfor­s. De största tillställn­ingarna hålls i Sibbo (lördag kl. 14.30) och i Karis (söndag kl. 13.00).

Föreningen­s populärast­e film, En berättelse om Bengtskär, visas fredag kl. 21.15 i Kino Olympia, Hangö och i Ekenäs på lördag kl. 11 i Bio Forum. I Topeliussa­len i Sibbo visas både historien om Bengtskär och Eldtornen kl. 14.30.

På söndag den 24 mars kl. 13 stannar föreningen­s filmturné för första gången i Karis. Där visas förutom berättelse­n om Bengtskär också Fyrvaktare­n på Märket. Miniturnén kommer till Kirjasalen i Helsingfor­s på söndag klockan 18.30.

Det är fritt inträde på alla orter, men Fyrsällska­pet säljer olika produkter för att bekosta sin verksamhet.

På söndag 24 mars ordnas kryssninga­r till Gustavsvär­n kl. 11, 12 och 13. Starten sker utanför Roxx i Östra hamnen i Hangö. Den som köper boken om Gustavsvär­n under turnén får båtturen gratis, annars kostar den 12 euro.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland