Hufvudstadsbladet

Verstappen ska frälsa Red Bull

Kan Red Bull kompensera förlusten av Daniel Ricciardo med Max Verstappen? Holländare­n är nu den stora fixstjärna­n i stallet. Trots att han bara kört drygt två säsonger.

- FREDRIK AF PETERSENS sport@ksfmedia.fi

– Svar ja, säger teamchefen Christan Horner utan att tveka.

– Max har ju redan flera gånger visat att han är en vinnare. Trots att han bara är 21 år vet han vad han vill ha ut av sin bil och hans feedback till ingenjörer­na är exakt. Tillsamman­s med dem arbetar han verkligen hårt. Både för att förbättra bilen och sig själv.

– Han ”kör” flera timmar i simulatorn och letar hela tiden efter detaljer som han kan ändra på. Till skillnad mot Ricciardo som inte gillade den delen av arbetet.

För sin tuffa körstil, sena inbromsnin­gar och våghalsiga omkörninga­r fick holländare­n i början av sin karriär mycket kritik men de kritiska rösterna har blivit färre.

Bråkstake

Att holländare­n har temperamen­tet kvar visade han i Brasilien förra året då han knuffade till Esteban Ocon efter loppet. De två hade haft en tuff duell och Verstapen tyckte att fransmanne­n kört fult och ojuste.

– Ingen racerförar­e är en robot och vi vill heller inte ha några, säger Horner.

Det var inte första gången som han och Ocon inte drog jämnt. Det skedde också i Belgien och där blev det ett kort slagmål. Verstappen vägrar att ta emot goda råd. Den ende som han lyssnar på är pappa Jo. I tredje träningen i Monaco kraschade han och bilen blev en skrothög. Då sa senior till sonen att man är alltid tillräckli­gt snabb även om man inte tar i så mycket.

– Varför skulle jag ändra min körstil? Jag har ju inte ändrat mig som människa även om jag fått mer erfarenhet av livet. På banan utnytt- jar jag varje lucka som jag ser.

– Jag kör ju för att vinna och inte för att bli tvåa. Det viktigaste är att man tror på sig själv.

En sak är dock säker. De två Mercedesfö­rarna och en från Ferrari vet att man måste räkna med ynglingen.

–Jag kan vara med och köra om titeln om jag bara får en bra bil, säger Verstappen självsäker­t.

På banan är han en riktig tuffing. Privat?

– På min fritid är jag som vilken 20-åring som helst. Jag gillar att köra jet ski och spela Playstatio­n mot mina kompisar.

Verstappen slutade på tredje plats i premiären i Australien. Valtteri Bottas vann.

Nästa deltävling körs i Bahrain den sista mars.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/JOSEP LAGO ?? Max Verstappen tror på sina titelchans­er.
FOTO: LEHTIKUVA/JOSEP LAGO Max Verstappen tror på sina titelchans­er.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland