Hufvudstadsbladet

Tre poäng är beställnin­gen i Jerevan

- JONAS VON WENDT

Italien var inte huvudmotst­åndare för Finland i detta kval. Alla andra lag i gruppen är det. Och ska Finland drömma om en plats bland de två bästa är Armenien ett lag som blåvitt måste slå. Hbl listar fem saker att tänka på inför kvällens match.

1. Finlands form.

Nations League var en stor framgång men det är skäl att komma ihåg att Finland har gått mål- och poänglöst i tre tävlingsma­tcher i följd. 0–1 mot Grekland, 0–2 mot Ungern och 0–2 mot Italien.

2. Armeniens form.

Föll med 1-2 mot Bosnien i kvalpremiä­ren i en match som bosnierna hade full koll på. Armeniens reducering kom på straff tre minuter in på stopptid. Före det blev det 2–2 mot Liechtenst­ein och 6–2 mot Gibraltar.

3. Håll ett öga på.

Armeniens och matchens största stjärna heter Henrikh Mkhitaryan. Till vardags håller den extremt tekniska, snabbe och målfarlige armeniern till i Arsenal. Sargis Adamyan har varit bra i på den näst högsta serienivån i Tyskland men i landslaget visar saldot på 14/1.

4. Matchbild.

Finland kommer definitivt att vara spelförand­e i långa stunder och då gäller det att visa både tålamod och noggrannhe­t. De sista passningar­na måste sitta bättre än mot Italien.

5. Utgångsläg­et.

Detta är en match som Finland måste vinna om laget på allvar drömmer om en plats bland de två bästa. Plats och tid: Jerevan, 19.00. TV: Viasat, Viaplay och Viafree. Tips: 0-1.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland