Hufvudstadsbladet

Tre förluster för damlandsla­get

Det blev tre klara förluster för det finländska handbollsl­andslaget i en turnering i Polen under helgen. – En värdefull turnering, sade tränaren Tommy Suoraniemi.

- THOMAS SUNDSTRöM sport@hbl.fi

Landslaget fortsatte sina förberedel­ser inför EM-förkvalet med ett träningslä­ger i Polen som också innehöll matcher mot Spaniens, Polens och Rumäniens B-landslag. Det blev också tre förluster då Polen vann med 27–18, Rumänien med 33–16 och Spanien slutligen med 29–19.

Finland kom nu till spel utan viktiga backtrion Ellen Voutilaine­n, Alexandra Roos och Ida Väyrynen. I stället kallades bland annat Nicolina Fredriksso­n från BK-46 in och hon gjorde också direkt på fredagen ett mål i sin debut.

Också BK-spelaren Erica Gustafsson ingick i truppen och stod för två mål. Bästa målskytt totalt var Johanna Hilli med åtta mål.

– Vi hade många nya spelare med i laget, så det var naturligt att det kom både sämre och bättre sekvenser. För samarbete och kommunikat­ionen krävs det att vi får mera gemensamma matcher. Som helhet gav dock turneringe­n en bra erfarenhet av internatio­nella matcher och var värdefull för oss, sade tränaren Tommy Suoraniemi på handbollfö­rbundets webbplats.

Finland avslutade nu helgen med matchen mot Spanien som vann alla sina matcher med klar marginal. Finland inledde bra och hängde med till 5–5, men sedan gick Spanien sin väg.

Huvudmålet

Finlands damlandsla­g siktar på att ta sig till det egentliga kvalet för EM 2020 i Norge och Danmark. För att få delta i det egentliga kvalet måste laget först ta sig vidare från förkvalet. I förkvalet, som spelas i turnerings­form 31.5–2.6, möter Finland Israel, Grekland och Luxemburg.

Vem som står värd för kvalturner­ingen avgörs den 4 april, samtidigt som de egentliga kvalgruppe­rna lottas i Köpenhamn.

 ?? FOTO: THOMAS SUNDSTRöM ?? Erica Gustafsson gjorde två mål för Finland.
FOTO: THOMAS SUNDSTRöM Erica Gustafsson gjorde två mål för Finland.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland