Hufvudstadsbladet

Sarah Sjöström suverän på alla sina sträckor

Svenska superstjär­nan Sarah Sjöström var det stora dragplåstr­et i Helsinki Swim Meet – och levererade.

- MARCUS LINDQVIST

Sarah Sjöström defilerade i mål som överlägsen etta på 200 m fritt med tiden 1.55,44 – nästan fem sekunder före tvåan, Sveriges Michelle Coleman, och nästan sex sekunder före Ungern storstjärn­a Katinka Hossu.

Hon vann också 100 m fjäril överlägset med tiden 57,03 och var i en klass för sig i 50 m fritt med tiden 24,22.

– Hon är ju en världsstjä­rna. Hon har varit överlägsen också i stora mästerskap, säger Mimosa Jallow som slutade trea i 50 m fritt med tiden 25,78.

– Går inte att jämföra sig med henne.

Segt ryggsim

Jallow var ändå nöjd med sin insats i 50 m fritt. Mindre nöjd var hon med andra plats i 50 m rygg – sträckan där hon vann EM-brons i somras. Caroline Pihlatsch vann med tiden 28,05 och Jallow var tvåa med 28,18 – en knapp sekund bakom Jallows nordiska rekord 27,42.

– Frisimmet kändes helt bra. Ryggsimmet kändes segt men tiden var ändå helt ok. Helt bra inledning på säsongen, säger Jallow.

– Träningen har gått bra. Jag har hela tiden kunnat simma hårdare och hårdare. Jag väntar med spänning på att tävla ordentligt.

Laukkanen seg

Jenna Laukkanen mötte också stora förväntnin­gar – och tog också hem 100 m bröst med tiden 1.09,94. I 200 m medley tvingades hon se sig slagen av Hossu med klar marginal: Laukkanen tvåa med tiden 2.18,58, Hossu vinnare med 2.13,72. Vilma Ruotsalain­en var nära med 2.18,63.

– Det var positivt att jag kunde förbättra till finalen, men det är lite segt ännu. Det är ändå en helt annan sak att dra på sig tävlingsdr­äkten och ställa sig på startpalle­n, fast vi simmar ganska hårt i träningarn­a också, säger Laukkanen.

I dag fortsätter Helsinki Swim Meet med bland annat damernas 200 m bröst, damernas 100 m rygg och herrarnas 50 m fristil.

Sarah Sjöström tävlar dock inte i dag.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/VESA MOILANEN ?? Sarah Sjöström vann klart alla sträckor där hon ställde upp.
■
FOTO: LEHTIKUVA/VESA MOILANEN Sarah Sjöström vann klart alla sträckor där hon ställde upp. ■

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland